Musorujsag
Élő Eredmények

Minden igényt kielégít majd a megújuló Testnevelési Egyetem

m4sport.hu/M4 Sport
Csütörtökön a Testnevelési Egyetem rektora, Mocsai Lajos volt a Sportreggeli vendége, aki elmondta, hogy előreláthatóan 2018 szeptemberére készül el a Testnevelési Egyetem új kampusza, amely 44 milliárd forintból épül majd fel. Az intézmény a Csörsz utcai sporttelep és a Sportkórház épületei mellett egy új tömbbel is kibővül, melyet az Alkotás úton húznak fel. A megújuló, minden igényt kielégítő intézményben a jövőben világszínvonalú képzést kapnak a hallgatók.

Az intézmény rektora elmondta, hogy nemcsak létesítményeiben, hanem képzési rendszerében és intézményi struktúrájában is megújul a TF, ennek köszönhetően pedig a jelenlegi 2400 fős hallgatói létszám 3500 fősre bővül majd, s emellett szeretnék a nemzetközi edzőképzést is 500-700 fővel visszaállítani.

Mocsai Lajos kifejtette, hogy a fejlesztés első lépcsőjeként az eddig a Sportkórházhoz tartozó, s műemléki viszonylatban nagyon rossz állapotban lévő Hauszmann-házak oktatási funkcióra visszakerülnek a TF-hez, s a tudásközpont részévé válnak. Ezzel párhuzamosan befejezik az Alkotás úti fronton található, tizenkét éve félbehagyott épületeket, s ezekbe még idén decemberben átköltözik az egyetem.

A teljes beszélgetést az alábbi videóra kattintva nézheti meg:

A rektor hozzátette: a tervek szerint 2019 tavaszára teljesen megújul a TF Csörsz utcai pályája. Épül ott egy föld alatti csarnok, ahol 1500-2000 négyzetméteres terület áll majd rendelkezésre kondicionáló és rehabilitációs célokra, elkészül egy olyan atlétikai pálya, amely a legmodernebb sporttudományos mérésekre is alkalmas lesz. Ezeken kívül létesítenek egy lelátóval ellátott műfüves labdarúgópályát is, amely az intézményvezető ígérete szerint nem zavarja majd a környéken lakók életét.

A fejlesztés második fázisában jégcsarnokok, teniszpályák és valószínűleg egy nagy multifunkciós csarnok épül majd, amelyeket Mocsai Lajos tájékoztatás alapján a TF hallgatói a XII. kerület lakosaival együtt fognak használni. A rektor kitért arra is, hogy a TF képzési rendszere és az intézményi struktúrája is teljesen megújul, és így a tanárképzést, a nemzetközi színvonalú edzőképzést, valamint a sportmenedzsment és rekreatív képzést tekintve is minden igényt kielégítő, XXI. századi egyetem jön létre.

Épül egy olyan integrált laboratórium is, amely a biomechanika, a sportpszichológia és a táplálékkiegészítés területén, valamint egy screening programmal szolgája majd a sporttudományt. Mocsai Lajos végül arról beszélt, hogy az eddigi képzési arányokat megfordítja, s a jövőben ennek 60 százaléka lesz gyakorlati és csak 40 százalék elméleti jellegű.

A női kézilabda-válogatottal Eb-t nyert, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes szakember a franciaországi vb-n szereplő magyar férfi kézilabda-válogatottról is beszélt, melynek szerinte minden esélye megvan arra, hogy továbbjusson a csoportjából.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A kitűnő családi háttér Krajnyák Zsuzsanna sikerének titka
Az M4 Sport – Az Év sportolója gálán vehette át az év magyar fogyatékkal élő sportolójának járó díjat Krajnyák Zsuzsanna, világ- és Európa-bajnok, paralimpiai ezüst- és bronzérmes kerekesszékes vívó. A 2016-os riói paralimpia legeredményesebb magyar sportolója kislányával érkezett az M4 Sport Sportreggeli című műsorába. Állítása szerint remek családi hátterének köszönhetően szerzett három érmet a paralimpián, és azt is kiemelte, hogy a médiatámogatás jóvoltából Magyarországon kezdik egyre inkább elfogadni a fogyatékkal élő sportolókat és embereket.
Vívás
Bíró Attila: "Minden világversenyen az érem a cél"
A magyar női vízilabda-válogatott egy éve Európa-bajnokságot nyert az irányításával, most pedig a január 24-i, Olaszország elleni világliga mérkőzésre készül Bíró Attila szövetségi kapitány és csapata. A szakember az M4 Sport Sportreggeli című műsorában elmondta, hogy az Eb-siker láttán a riói olimpián az ellenfelek már komolyan felkészültek a magyar válogatottból, s így lesz ez a jövőben is, ezért a lányoknak el kell bírniuk az esélyesség terhét. A kapitány az olasz válogatott elleni mérkőzésen nagy küzdelemre számít, és elmondta, miben kell fejlődnie az együttesnek ahhoz, hogy legyőzze az olimpiai ezüstérmest.
Vízilabda
Pergel Szandra is főtáblás a World Touron
Pergel Szandra utolsó mérkőzését is megnyerte a selejtezőben, így feljutott a 32-es főtáblára egyesben az év első asztalitenisz World Tour-versenyén, a budapesti BOK Csarnokban (korábbi SYMA Csarnok).
Asztalitenisz
Fazekas szerint tovább kell menni a megkezdett úton
A magyar válogatott <a href="https://www.m4sport.hu/2017/01/18/konnyed-gyozelemmel-folytatta-a-magyar-valogatott/" target="_blank">különösebb megerőltetés nélkül győzte le Szaud-Arábiát</a> a kézilabda-világbajnokság C csoportjának szerdai mérkőzésén, ám Javier Sabaté úgy gondolja, nem volt olyan egyszerű dolga csapatának, mint amit az eredmény tükröz. Fazekas Nándor is a helyén kezeli a sikert.
Kézilabda