Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff: Anyagilag hozzájárultunk Felipe visszatéréséhez

F1i.com
Fizetett a Mercedes azért, hogy Felipe Massa visszatérjen a Williamshez – árulta el Toto Wolff.
Toto Wolff és Felipe Massa (Fotó: xpbimages.com) Toto Wolff és Felipe Massa (Fotó: xpbimages.com)

Ők akarták Valtteri Bottast, hát minden követ meg is mozgattak annak érdekében, hogy a Williams elengedje. Jó egy hónapig tartott, mire összeállt a kirakós, és Nico Rosberg visszavonulása után a Mercedes bejelentette, ki veszi át a bajnok helyét – ez idő alatt pedig elsősorban nem is Bottas szerződésbontásáról, sokkal inkább az azért járó „fizetségről” egyezkedtek a felek.

Bár arról nincs információ, hogy a Mercedes mekkora összeget engedett el motorjainak árából, Toto Wolff a La Gazzetta dello Sportnak elárulta, Felipe Massa visszatérésében segédkeztek a Williamsnek. „Nyilvánvaló, hogy nem kérhetünk semmit anélkül, hogy ne kínálnánk érte valamit cserébe. Claire Williams egy rátermett üzletasszony, pont mint az édesapja, Frank. De nem csak az üzletről beszéltünk. A Williamsnek például szüksége volt egy tapasztalt versenyzőre, és létfontosságú volt, hogy Massa visszatérjen. Most mindketten elégedettek vagyunk. És nyilvánvaló, hogy anyagilag hozzájárultunk Felipe visszatéréséhez” – fogalmazott a sportigazgató.

Decemberben arról szóltak a hírek, hogy Massa 6 millió euróról szóló ajánlatot kapott a Williamstől. A brazil fizetése azonban úgy tűnik, nem terheli le túlzottan Williams költségvetését…

Wolff egyébként azt is elárulta, Bottas nem kezdettől fogva számított a favoritjuknak. Hogy végül őt választották, az viszont nem jelenti azt, hogy két juniorjuk, Pascal Wehrlein és Esteban Ocon már nem kaphat esélyt tőlük.  „Először is mérlegelnünk kellett minden lehetőségünket a versenyzőpiacon. Tapasztalt és gyors versenyzőre volt szükségünk. Úgy döntöttünk, Pascal számára még túl korán jönne, hogy Lewis csapattársa legyen. Pascal és Esteban Ocon a programunk részét képezi, melyet két-három évre terveztünk meg.”

Wehrlein végül a Saubernél kötött ki, amely csapattal Wolff elmondása szerint már az abu-dzabi szezonzáró előtt közel kerültek a megállapodáshoz. Bár fölmerült, a svájciak számára a német alkalmazása 2018-ra akár Mercedes-motort is jelenthet, az osztrák határozottan cáfolta, hogy egyezségüknek részét képezi efféle lehetőség. „A versenyzőkkel kapcsolatos szerződések nincsenek összefüggésben a motorokkal. Tiszteletben tartjuk a Sauber és a Ferrari kapcsolatát” – jelentette ki.

További tartalmak