Musorujsag
Élő Eredmények

Depay távozásával az MU-nál szabaddá vált a legendás hetes mez

MTI
Mint azt már korábban sejteni lehetett, az Olympique Lyon labdarúgócsapata bejelentette, hogy szerződtette a Manchester United holland válogatott támadóját, Memphis Depayt.

A 22 éves játékos, aki 2015 nyarán szerződött a PSV Eindhovenből Manchesterbe, sajtóhírek szerint ezúttal 18 millió euróért (5,5 milliárd forint) váltott klubot, ám ez az összeg különböző feltételek teljesülése esetén további hatmillió euróval (1,85 milliárd forint) emelkedhet.

A játékos távozásával kapcsolatban Mourinho elmondta, hogy Louis van Gaal jól döntött akkor, amikor az MU-hoz hozta Depayt, hiszen ő maga is remek képességű labdarúgónak tartja a szélsőt, éppen ezért – no meg a Pogba-esetből tanulva – tettek bele a játékos szerződésébe egy visszavásárlási záradékot.

Érdekesség, hogy mikor a holland szélső az Old Traffordra igazolt, egy holland válogatott összetartáson összeszólalkozott az MU-tól éppen akkor távozott Robin van Persie-vel, akinek gorombán beszólt, és azzal dicsekedett, hogy míg ő az angol rekordbajnoknál játszik, addig a csatár a török Fenerbahce labdarúgója. A 27-szeres válogatott Depay másfél év alatt összesen 52 mérkőzésen kapott lehetőséget az MU-ban, ezeken hét gólt szerzett. A mostani idényben mindössze hét találkozón lépett pályára. Van Persie 2012 és 2015 között volt a Vörös Ördögök játékosa, a csapat színeiben 105 meccsen 58-szor volt eredményes és 21 gólpasszt is kiosztott.

 

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kleinheisler a Fradiban folytatja
A Ferencváros a tavaszi idényre kölcsönvette a Werder Brementől Kleinheisler Lászlót. A transfermarkt.de nevű német átigazolási oldal kész tényként kezeli az 1 millió euróra taksált középpályás új szerződését.
Magyar futball
Magyar rangadóval rajtol a Bundesliga-tavasz
Egy hónap szünet után péntektől folytatódik a német labdarúgó-bajnokság 2016/2017-es idénye: a 17. forduló pénteki nyitómeccsét a címvédő és listavezető Bayern München játssza a házigazda Freiburggal, szombaton Husztiék Gulácsi csapatához látogatnak.
Külföldi futball
Tekintsen be a játékosokkal a Spurs leendő stadionjába
Rövidesen új stadionnal bővül London látképe. A Tottenham Hotspur játékosai háromdimenziós szemüveg segítségével már megtekinthették, mi vár rájuk leendő arénájukban. A klub hivatalos facebook-oldalán meg is mutatta, hogy fest majd belülről a létesítmény.
Külföldi futball