Musorujsag
Élő Eredmények

Feladta a Dubaj Maratont a világcsúcsot ígérő Bekele

mti
A világcsúcs megjavításának céljával rajtoló Kenenisa Bekele korán bukott, majd féltávnál feladta a Dubaj Marathont, melyen honfitársa, az etióp Tamirat Tola nyerte a férfiak versenyét, míg a nőknél a szintén etióp Worknesh Degefa győzött.

A tavalyi Berlin Marathonon minden idők második legjobb eredményével (2:03:03 óra) győztes Bekele magabiztosan készült idei első versenyére, s rekordot ígért, ám szerencsétlen módon már a rajt után elesett, s ugyan ezt követően felállt és folytatta, 22 kilométernél sérült vádlija miatt kiállt. „Sajnálom, hogy nem sikerült megmutatnom kiváló formámat. Egy váratlan bukás részese voltam a rajtnál… Visszatérek” – írta Bekele egy közösségi oldalon.

A versenyt nagy iramban kezdték a futók, az élen haladók még féltávnál is a kenyai Dennis Kimetto világcsúcs-részidején belül voltak, a táv második felében azonban lassult a mezőny. A riói olimpián 10 000 méteren bronzérmes Tola magabiztosan, 2:04:10 órás pályacsúccsal győzött, több mint két és fél perccel megelőzve a második Mule Wasihunt (2:06:45 óra) és közel néggyel a harmadik Sisay Lemmát (2:08:03 óra).

A nőknél szintén teljes etióp siker született: Worknesh Degefa 2:22:35 órával nyert, Shure Demise 2:22:57-tel lett második, Arage Yebrgual pedig 2:23:13-mal ért célba harmadikként.

A győztesek 200-200 ezer dollárral gazdagodtak.

További tartalmak