Musorujsag
Élő Eredmények

Pótáék döntősök, az Ecseki, Szudi páros búcsúzott

MTI
Póta Georgina és a svéd Matilda Ekholm duója bejutott a párosverseny vasárnapi döntőjébe az év első asztalitenisz World Tour-versenyén, a budapesti BOK Csarnokban (a korábbi SYMA Csarnokban) zajló, 120 ezer dollár összdíjazású Hungarian Openen. A másik magyar elődöntős páros, Ecseki Nándor és Szudi Ádám búcsúzott.

A második helyen kiemelt Póta, Ekholm páros a tajvani Lin Csia-hszüan, Lin Po-hszüan kettőssel csapott össze a péntek délutáni elődöntőben, és az első két szettet viszonylag könnyedén begyűjtötte. A harmadikban aztán harcmodort váltott az ellenfél, egy-két poénnál a szerencse is melléállt, és így sikerült a szépítés. A negyedik játszmában ismét Pótáék irányítottak, 10-6-nál meccslabdákhoz jutottak, és bár az első kettőt elpuskázták – ekkor időt kért Téglás Péter szövetségi kapitány -, a harmadikat már értékesítették. A vasárnapi fináléban a kínai Csen Hszing-tung, Li Csia-ji duó lesz az ellenfelük.

„Az első két szettben jól eltaláltuk a labdákat, a harmadikban azonban nem jöttek be az ütéseink, részben azért, mert a tajvaniak taktikát váltottak – értékelt az elődöntő után Póta Georgina. – Fontos volt, hogy behúzzuk a negyedik szettet, mert ha döntő játszmára kerül sor, már bármi megtörténhetett volna. Ami a kínaiakat illeti, nem örülök, hogy velük kell játszanunk a döntőben, de mindenki verhető, mi is arra törekszünk majd, hogy legyőzzük őket.”


A két 20 éves férfi játékos, Ecseki és Szudi – akik az előző körben a 2013-ban világbajnok tajvani Csen Csien-an, Csuang Csi-jüan párost búcsúztatták nagy meglepetésre – a legjobb négy között a másodikként rangsorolt brazil Hugo Calderanóval és Gustavo Tsuboival csaptak össze. Egy-egyes szettállásnál a harmadik felvonásban négy játszmalabdát is hárítottak, végül mégis az ellenfél került előnybe, a rendkívül szoros negyedik játszmában azonban sikerült az egyenlítés, így jöhetett a döntő szett. Ebben végig a brazilok irányítottak, így ők jutottak a fináléba, a magyaroknak nem jött össze az újabb bravúr.

Hungarian Open, női páros, elődöntő:

Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd) – Lin Csia-hszüan, Lin Po-hszüan (tajvani) 3-1 (7, 6, -7, 8) 
Csen Hszing-tung, Li Csia-ji (kínai)-Marija Dolgih, Polina Mihajlova (orosz) 3-0 (5, 7, 2)

korábban:
negyeddöntő:
Póta, Ekholm-Galia Dvorak, Maria Xiao (spanyol) 3-0 (6, 7, 8)
Lin Csia-hszüan, Lin Po-hszüan (tajvani)-Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz 3-1 (6, -9, 10, 5)    

Hungarian Open, férfi páros, elődöntő:

Hugo Calderano, Gustavo Tsuboi (brazil)-Ecseki Nándor, Szudi Ádám 3-2 (-5, 7, 13, -9, 6)  
Fang Po, Csou Jü (kínai)-Rowen Filus, Ricardo Walther (német) 3-2 (-1, 6, 9, -5, 8)  

korábban:
negyeddöntő:
Ecseki, Szudi – Csen Csien-an, Csuang Csi-jüan (tajvani) 3-0 (7, 4, 8)    

később:

női egyes, nyolcaddöntő:
Póta Georgina-Li Fen (svéd) 20.00

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Legjobb tizenhatban Póta Georgina
Póta Georgina bejutott a nyolcaddöntőbe egyesben az év első asztalitenisz World Tour-versenyén, a budapesti BOK Csarnokban (korábbi SYMA Csarnok) zajló, 120 ezer dollár összdíjazású Hungarian Openen.
Asztalitenisz