Musorujsag
Élő Eredmények

Csernuson keresztül üzent a kéziseknek a háromszoros olimpiai bajnok

m4sport.hu | Szerző: Riskó Márton
Biros Péter lelkesen követi a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságot. Nem véletlenül rajong a sportág iránt, hiszen annak idején ő is kézilabdázott, de a medencében jobban megtalálta a számításait, és vízilabdázóként mindent megnyert, amit lehetett.

A háromszoros olimpiai bajnok pólós elégedetten értékelte a Dánia ellen nyolcaddöntőt, amelyen a magyar válogatott vasárnap 27-25-ös győzelmet aratott. „Végre azt láttam, hogy minden fordítva történt, mint az előző mérkőzéseken. Mi mutattunk erőtől duzzadó, magabiztos játékot. Nem látszott a fiúkon, hogy mekkora a tét, nem törtek össze” – mondta az m4sport.hu-nak Biros Péter, aki Csernus Imrén, a csapat pszichológusán keresztül üzent a csapatnak. – „Megírtam Imrének, hogy mindenképpen adja át a gratulációmat a srácoknak.”

Biros Péter - fotó: m4sport.hu Biros Péter – fotó: m4sport.hu

A ZF-Eger női vízilabda-csapatának vezetőedzőjeként tevékenykedő Biros jól ismeri Csernust, hiszen a neves pszichológus az egri pólóklubnál is dolgozik. A franciaországi világbajnokságon szereplő magyar csapat veterán kapusával, Fazekas Nándorral együtt játszott a Veszprém ifjúsági csapatában. „Pontosabban ő játszott, én pedig néztem, mert akkoriban Kis Ákos volt a balátlövő a csapatban” – helyesbített az egykori kiváló pólós, akit tavaly novemberben egy élvonalbeli bajnoki mérkőzésre leigazolt az Eger SBS Eszterházy férfi kézilabda-csapata. Az emlékezetes találkozón éppen a Telekom Veszprém ellen lépett pályára.

Biros tervezi, hogy a jövőben a helyszínen is megnéz egy rangos kézimeccset Veszprémben, vagy Szegeden. Egykori pólós csapattársa, a szintén háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás már többször hívta, hogy menjenek ki a MOL-Pick Szeged egyik hazai mérkőzésre, de a szegedi látogatás még várat magára. Addig is szurkol a magyar válogatottnak, hiszen Nagy Lászlóék kedden 17 órakor Norvégia ellen lépnek pályára a negyeddöntőben. „Remélem, hogy a norvégok elleni hasonló mérkőzés lesz, mint a vasárnapi. Ezúttal is felszabadultan játszhatunk. Bízom a fiúkban” – jelentette ki Biros.

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Minden összeállt a dánok elleni kézicsodához
Egyet aludva a magyar férfi kézilabda-válogatott <a href="https://www.m4sport.hu/2017/01/22/olimpiai-bajnokot-verve-negyeddontos-a-magyar-ferfi-kezilabda-valogatott/" target="_blank">világbajnoki nyolcaddöntős sikerére</a>, hideg fejjel is értékeljük a jóval esélyesebbnek tartott Dánia elleni feltámadást.
Kézilabda
Mikler: "Fenn kell tartanunk ezt az állapotot"
Mikler Roland, a magyar válogatott kapusa elmondta, hogy majdnem rosszul lett örömében vasárnap, az olimpiai bajnok dán csapat ellen megnyert nyolcaddöntő után a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon.
Kézilabda
Ki sem jutottak a norvégok, mégis velünk negyeddöntőznek
A férfi kézilabda-világbajnokságon a legjobb nyolc között a Fair Play-díjas Norvégia ellen lép pályára Magyarország. Az egyénileg és csapatként is erős északiak ellen nem lesz könnyű dolga Nagy Lászlóéknak. A skandinávok legyőzésében azonban már van gyakorlata a mieinknek.
Kézilabda