Musorujsag
Élő Eredmények

A csoportból sem jutott tovább a címvédő

MTI
A címvédő elefántcsontparti labdarúgó-válogatott nem jutott tovább a C csoportból a Gabonban zajló Afrika Kupán, miután kedd este 1-0-ra kikapott a marokkói együttestől.

Elefántcsontpart az első két összecsapásán döntetlent játszott, így győznie kellett volna a továbblépéshez. A csoportelsőséget a Kongói DK együttese szerzete meg, amely 3-1-re múlta felül Togo legjobbjait. A togóiaknál annak ellenére sem vállalta a játékot a kapus Kossi Agassa, hogy a kezdőként pályára lépő hálóőrt, Baba Tchagounit a 24. percben le kellett cserélni. Agassa házát a Marokkótól elszenvedett 3-1-es pénteki vereséget követően rongálták meg a drukkerek, akik őt tették felelőssé a vereségért. Ezt követően Claude le Roy szövetségi kapitány rábízta, pályára lép-e a találkozón.

Afrika Kupa, C-csoport, 3. forduló:

Marokkó-Elefántcsontpart 1-0 (0-0)
Kongói DK-Togo 3-1 (1-0)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Kongói DK 7 pont, 2. (és továbbjutott) Marokkó 6, 3. Elefántcsontpart 2, 4. Togo 1

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Pótáék százszázalékos teljesítménnyel Eb-résztvevők
A magyar női asztalitenisz-válogatott negyedik mérkőzését is megnyerte a csapat Európa-bajnokság selejtezőjében, és így százszázalékos teljesítménnyel, csoportelsőként kvalifikálta magát a szeptemberi luxemburgi kontinenstornára.
Asztalitenisz
Messi a szerződéshosszabbítás küszöbén
A Barcelona labdarúgócsapatának sportigazgatója, Robert Fernández a katalán médiának elárulta, hogy jól haladnak a tárgyalások Lionel Messi szerződéshosszabbításával kapcsolatban.
Külföldi futball