Musorujsag
Élő Eredmények

Egy összegben kifizeti a Vasas a házi gólkirály kivásárlási árát

m4sport.hu
Egy összegben kifizette Gaál Bálint szerződésében foglalt kivásárlási árat a Vasas a Haladásnak, ám a pontos összeget nem árulták el a 25 éves játékos új egyesületénél.

Január közepén váltott klubot Gaál Bálint, a Haladás házi gólkirálya, aki az összesített táblázaton holtversenyben a második helyen áll hét találattal. A 25 esztendős támadó a tavaszi idényben már a Vasas színeiben szaporíthatja találatai számát, ugyanis a fővárosi együttes január 16-án megegyezett a játékos átigazolásról a vasiakkal.

Gaál Bálint és Vancsa Miklós - fotó: vasasfc.hu Gaál Bálint és Vancsa Miklós biztosan tudja a kivásárlási – fotó: vasasfc.hu

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás hivatalos kommünikéje szerint Gaált a XIII. kerületi egyesület kivásárolta 2019 nyaráig szóló szerződéséből.

Az m4sport.hu a klubváltás kapcsán kereste mindkét egyesületet. Cikkünk megjelenéséig csak a Vasas válasza érkezett meg, amiben a pontos összeget nem, a teljesítés mikéntjét azonban elárulták. „Az összeget a megegyezés szerint nem hozhatjuk nyilvánosságra. A teljesítés nem részletekben történik, hanem egy összegben” – írta a piros-kékek kommunikációs osztálya.

Magyarországon – a nyugat-európai top bajnokságokkal ellentétben – nem szokás nyilvánosságra hozni az átigazolási összegeket, és míg a magasabban jegyzett ligákban a fizetések is centre pontosan a „közérdekű adat” kategóriába tartoznak, addig itthon a bérezéseket teljes homály fedi. Legutóbb akkor képedett el az egész kontinens, amikor az Európa-bajnokságon szereplő összes válogatott elárulta szövetségi kapitányának fizetési összegét, hazánkat leszámítva…

 

További tartalmak