Musorujsag
Élő Eredmények

Hátrányból előny? Magnussen reméli, az új autók „segítenek” rajta

Autosport
A Haas versenyzője, Kevin Magnussen úgy érzi, a 2017-es autók a segítségére lesznek, hiszen papíron jobban passzolnak majd a stílusához, mint az előző években használtak, melyek nem tolerálták azt, ha egy pilóta túlságosan keményen hajtott.
Kevin Magnussen (Fotó: Haas) Kevin Magnussen (Fotó: Haas)

A korábbiaknál gyorsabb és nehezebben vezető autókkal új időszámítás veszi kezdetét a királykategóriában. Noha egyelőre mindenki a sötétben tapogatózik ezekkel a versenygépekkel kapcsolatban, az eddig látottak alapján több pilóta is izgatottan várja a váltást, hiszen a 2017-ben már nem kell akkora hangsúlyt fektetniük a spórolásra.

Magnussen például úgy érzi, mindez az ő malmára hajthatja a vizet, eddig ugyanis pont abból származott hátránya, hogy bizonyos esetekben hajlamos volt túl sokat vállalni a volán mögött, eddig autói pedig meg is „büntették” ezért. „Autóversenyző vagyok, és ha van valami problémám, akkor az a legtöbbször abból adódik, hogy túlerőltetem az autót” – ismerte el őszintén a fiatal pilóta. „A természetemből adódóan hajlamosabb vagyok erre” – tette hozzá.

Kevin Magnussen (Fotó: Charniaux / XPB Images) Kevin Magnussen (Fotó: Charniaux / XPB Images)

„Ezek az új autók valószínűleg jobban illenek majd hozzám, mint a kisebb leszorítóerővel rendelkezők. Már nagyon várom az első próbát, mert szórakoztatónak ígérkezik! Ha bejönnek a számításaink, akkor valószínűleg ezek lesznek minden idők leggyorsabb Forma–1-es autói, ez pedig nagyon izgalmas lenne” – magyarázta lelkesen.

Noha még négy hetet kell várni a tesztekre és az első próbakörökre, az új gépek már most feladták a leckét a pilótáknak, akiknek a korábbinál keményebben kell készülniük az idényre, autóikat ugyanis megterhelőbb lesz vezetni. „Ez a tél többnyire az edzésről szól” – mutatott rá Magnussen. „Sehová sem utaztam el. Nem voltam vakációzni. Otthon maradtam Dániában, hogy az edzőmmel készülhessek. Nem tudjuk pontosan, mennyire lesznek megterhelőek az autók, szóval olyan keményen kell készülnünk, amilyen keményen csak készülni tudunk” – fogalmazott.

Magnussen első F1-es szezonjában a mezőny egyik veteránja, Jenson Button mellett versenyzett, míg tavaly egy újoncot kapott márkatársnak Jolyon Palmer személyében. Idén ismét egy tapasztaltabb csapattárs következik, Romain Grosjean. „Jobban örülök, ha rutinos csapattársam van” – mondta. „Ez a csapat számára is pozitív, de nekem, mint versenyzőnek is jó, mert van valaki, akitől tanulhatok. Tavaly Jolyontól is tanultam, de biztos, hogy Romaintől többet fogok; ő egy hihetetlenül gyors pilóta.”

Kevin Magnussen (Fotó: Haas) Kevin Magnussen (Fotó: Haas)

További tartalmak