Musorujsag
Élő Eredmények

Részben sem oldják fel az orosz kitiltást

MTI
A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) elutasította az oroszoknak azt a kérését, hogy részben oldja fel a pjongcsangi téli játékokról való kitiltást.

Az orosz paralimpiai testület azzal fordult az IPC-hez, hogy „konkrét garanciákért” cserébe engedélyezze a részvételt sportolóinak a kvalifikációs versenyeken. A vállalásokat azonban nem részletezte.

Az orosz sportolók nem vehettek részt a riói paralimpián, majd augusztus végén a 2018-as pjongcsangi téli paralimpiáról is kizárta őket az IPC az Oroszországban tapasztalt, központilag irányított doppingolásra hivatkozva.

A tavaly decemberben nyilvánosságra hozott második McLaren-jelentés – a Richard McLaren kanadai jogászprofesszor által vezetett független bizottság összegzése – szerint több mint ezer orosz sportoló, nyári és téli olimpikon, valamint paralimpikon érintett az állami szinten támogatott doppingbotrányban.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Rangos elismeréssel díjazták Imre Gézát
Kőbánya sportolója 2016 díjjal ismerték el Imre Géza párbajtőrvívó riói olimpián nyújtott teljesítményét, az egyéniben szerzett ezüst-, illetve a csapatban nyert bronzérmet.
Vívás
A kitűnő családi háttér Krajnyák Zsuzsanna sikerének titka
Az M4 Sport – Az Év sportolója gálán vehette át az év magyar fogyatékkal élő sportolójának járó díjat Krajnyák Zsuzsanna, világ- és Európa-bajnok, paralimpiai ezüst- és bronzérmes kerekesszékes vívó. A 2016-os riói paralimpia legeredményesebb magyar sportolója kislányával érkezett az M4 Sport Sportreggeli című műsorába. Állítása szerint remek családi hátterének köszönhetően szerzett három érmet a paralimpián, és azt is kiemelte, hogy a médiatámogatás jóvoltából Magyarországon kezdik egyre inkább elfogadni a fogyatékkal élő sportolókat és embereket.
Vívás
Közel kétharmados támogatottságot élvez a budapesti olimpia
A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a magyar lakosság közel kétharmada (63 százalék) támogatja a 2024-es magyar olimpiai és paralimpiai pályázatot - derült ki a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. megbízásából a Kód Piac-, Vélemény- és Médiakutató Intézet által 2016 decemberében elvégzett országos felmérés eredményeiből.
Egyéb
Szilágyi Áron nem változtat a sikercsapaton
A 2016-os év megkoronázásaként értékelte Szilágyi Áron, a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, hogy a magyar sportújságírók az év férfi sportolójának választották.
Vívás
Két keréken nem Djokovic az ász
Különböző sportágakat próbált ki a világranglistán második szerb teniszező az "Éjszaka Novak Djokoviccsal" nevű jótékonysági rendezvényen.
Tenisz