Musorujsag
Élő Eredmények

Klopp úgy érzi, szerencséje volt

MTI
A Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője, Jürgen Klopp örül, hogy nem büntették meg, amiért kiabált a negyedik játékvezetővel a Chelsea elleni keddi rangadón.

„Amikor láttam az esetről készült képet, már tudtam, hogy ez nem nézett ki valami jól, bár nem volt olyan szörnyű, mint amilyennek látszott. Lehet, hogy szerencsém volt azzal, amit a negyedik játékvezető mondott” – vélekedett csütörtökön Klopp, aki arra utalt, hogy Neil Swarbrick valószínűleg nem tett rá terhelő nyilatkozatot a fegyelmi tárgyaláson.

Klopp egy elmaradt szabadrúgás miatt volt dühös a bíróra, a feszültséget pedig úgy vezette le, hogy a negyedik játékvezető arcába üvöltött, amikor Diego Costa büntetőjét a Liverpool kapusa, Simon Mignolet kivédte. A rangadó így 1-1-es döntetlennel zárult.

epa05763700 Liverpool Manager Juergen Klopp reacts during the English Premier League soccer match between Liverpool and Chelsea held at Anfield, Liverpool, Britain, 31 January 2017. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications

A német vezetőedző később bocsánatot kért Swarbricktól, aki azt mondta, értékeli a tréner szenvedélyességét. A szankció elmaradása azért került reflektorfénybe Angliában, mert a Manchester United szakvezetője, José Mourinho azt állította, őt szigorúbban büntetik az oldalvonal melletti sportszerűtlenségek miatt, mint kollégáit, de a közelmúltban az Arsenal vezetőedzője, Arséne Wenger négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott egy hasonló esetet követően.

„Meglehetősen túlfűtött hangulatú meccs volt, márpedig nem egyszerű dolog a szükséges pillanatban kikapcsolni az érzelmeket. Sok ember küzd ezzel, nem csak én, de José, sőt még Wenger is. Nem direkt csináljuk, nem taktikázunk ezzel, egyszerűen csak megtörténik. Néha megbüntetnek minket, néha nem. Fiatalabb koromban még rosszabb voltam, de már javultam” – magyarázta Jürgen Klopp.

A négy mérkőzés óta nyeretlen Liverpool a Premier League tabellájának negyedik helyén áll, immár tíz ponttal lemaradva a Chelsea mögött.

További tartalmak