Musorujsag
Élő Eredmények

Szögre akasztja a stoplist az angol legenda

m4sport.hu
Bejelentette visszavonulását az angol válogatott középpályása, Frank Lampard. A 38 éves labdarúgó instagram oldalán hozta nyilvánosságra döntését.

A 38 éves játékos az elmúlt évet az észak-amerikai bajnokságban, a New York City csapatában töltötte.

Lampard a West Ham Unitedben kezdte a karrierjét, majd 13 évig a Chelsea játékosa, szakértők szerint Európa egyik legjobb középpályása volt.

„Elképesztő 21 év után, úgy döntöttem, itt az ideje annak, hogy befejezzem profi pályafutásomat – kezdte mondandóját a New York City 38 éves játékosa. – Több remek ajánlatot is kaptam Angliából és külföldről is, hogy folytassam a játékot, de 38 évesen úgy érzem, eljött az ideje, hogy egy új fejezetet nyissak az életemben. Nagyon büszke vagyok azokra trófeákra, amelyeket nyertem, arra, hogy több mint 100 alkalommal képviselhettem hazámat és arra is, hogy több mint 300 gólt lőttem pályafutásom alatt.”

Lampard elmondta, rengeteg embernek kell köszönetet mondania, elsősorban természetesen a szüleinek köszönte meg a támogatást és a kemény munkát, amelyet érte végeztek. „Örökké hálás leszek a családom, feleségem Christine és két lányom, Luna és Isla támogatásáért. Amit adtak nekem a pályán kívül, attól lettem olyan erős a pályán. Imádlak benneteket” – folytatta a köszönetnyilvánítást a labdarúgó.

A „fantasztikus csapattársaknak, edzőknek menedzsereknek és háttérmunkásoknak” is hálás a rengeteg segítségért és munkáért, majd egykori csapatait, a West Hamet, a Manchester Cityt és a New York Cityt is megemlítette.

„Természetesen a Chelsea a szívem csücske, a klub, amely nagyon sok remek élménnyel ajándékozott meg – tért át a Chelsea-re, amelynek 13 éven keresztül a kulcsembere volt. – Sosem fogom elfelejteni, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy ilyen óriási sikereket érjünk el együtt. Lehetetlen, hogy mindenkinek köszönetet mondjak aki a 13 év alatt támogatott engem.”  A felsorolásból nem hagyhatta ki a Chelsea-szurkolók hihetetlen fanatizmusát sem, akik szenvedélye hajtotta őt és csapattársait is a pályán. Ezután a háláját fejezte ki az Angol Labdarúgó Szövetségnek is: „Hálás vagyok az FA-nek, hogy a segítségükkel tanulmányozhattam az edzői szakmát, alig várom, hogy pályán kívüli lehetőségeimet, melyek miatt megfogalmazódott bennem ez a döntés.”

Lampard 106-szor szerepelt az angol válogatottban, a londoni együttesben pedig több, mint 400 fellépése alkalmával 211 gólt szerzett – ezzel vezeti a klub ranglistáját. Háromszor nyert bajnokságot, négyszer FA Kupát, egyszer pedig Bajnokok Ligáját.

További tartalmak