Musorujsag
Élő Eredmények

Széles Sándor: "A sas nem vadászik legyekre"

m4sport.hu | Szerző: Riskó Márton
"Aquila non captat muscas - A sas nem vadászik legyekre" - Széles Sándor ezzel a latin mondással jelentette be péntek reggel Facebook-oldalán, hogy tavasszal elindítja úszóműhelyét. Tervei szerint a Császár-Komjádi uszodában újabb bajnokokat nevel ki a jövőben - mondta az m4sport.hu-nak.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel egykori edzője úgy nyilatkozott, hogy már tárgyalt dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral, valamint Sós Csaba szövetségi kapitánnyal arról, hogy a Komjádiban biztosítanak neki néhány pályát a munkájához.

„Tavasszal beindítjuk a műhelyt, ahol Gyurta Dánielhez, Szilágyi Liliánához, vagy a Verrasztó-testvérekhez hasonló szintű versenyzőket nevelhetünk ki. Azért csak később tudjuk elkezdeni a munkát, mert a Komjádi uszodát jelenleg felújítják. Amíg nincs vízfelületünk, addig az a dolgom, hogy előkészítsem a műhelyt” – mondta Széles.

Gyurta Dániel (balra) és Széles Sándor - fotó: Facebook Gyurta Dániel (balra) és Széles Sándor – fotó: Facebook

A szakember hozzátette, hogy megpróbálták tönkretenni, de ő ezúttal is feláll a padlóról. Thomas Mannhoz hasonlóan humanista embernek tartja magát, és bízik benne, hogy jó felé fordul a világ.

„Szorult helyzetekben is mindig bíztam magamban. Sokszor akartak tönkretenni, de mindig talpra estem. Hiszek benne, hogy most is így lesz. Nem véletlen, hogy a sashoz hasonlítottam magam” – nyilatkozta az edző.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Találkozott az új elnök az úszókkal
Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke szerdán a szervezet margitszigeti székházában találkozott a tavaly novemberben hétpontos nyilatkozatot megfogalmazó válogatott úszókkal.
Úszás
Sós Csaba: Cseh László ikonikus, Hosszú Katinka különleges személye a magyar úszásnak
Hargitay Andrásról, Hosszú Katinkáról, Cseh Lászlóról és az úszószövetségi vitáról is beszélt Sós Csaba az úszóválogatott szerdán kinevezett szövetségi kapitánya a csütörtöki Sportreggeliben. A szakvezető az úszószövetségi vita kapcsán elmondta, hogy az úszótársadalom nagy része szerette volna a változást nem csak Hosszú Katinka, szeretné ezt az ügyet is elrendezni, hozzátette: a " jövőben jobban kíván az edzőkre támaszkodni". Sós Csaba beszélt arról is, hogy mik voltak az első teendői, miután kinevezték, milyen feladatokkal, felelősséggel jár a posztja.
Úszás
Széles Sándor: Hosszú Katinkáék úttörő munkát végeznek
Széles Sándor szerint jó dolgok sülhetnek ki abból, hogy a háromszoros olimpia bajnok Hosszú Katinka lemondásra szólította fel Gyárfást Tamást, a Magyar Úszó Szövetség elnökét. Gyurta Dániel egykori edzője továbbra is munkát keres, bár azt m4sport.hu-nak azt mondta, a sportágban most mindenki várakozó állásponton van.
Úszás
Széles Sándor: „Nemkívánatos személy vagyok”
Gyurta Dániel után az UTE is megvált Széles Sándor mesteredzőtől. Állítólag az edzők és a versenyzők sem szeretnének együtt dolgozni a 2012-es esztendőben az év magyar edzőjének megválasztott szakemberrel, akinek természetesen fájnak a történtek, most már azonban nem csügged, hiszen megvannak a tervei a jövőre vonatkozóan. Széles az M4 Sportreggeli című műsorában elmondta, hogy egészségileg jó állapotban érzi magát és szerinte az eredményei eddig is őt igazolták, ezért azon lesz, hogy ez a jövőben is így legyen.
Úszás