Musorujsag
Élő Eredmények

Az OTP Bank Liga elé: Paksi FC

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdeztük a vezetőket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunkat a Paksi FC-vel folytatjuk.

Merre veti a sors Kemenes Szabolcsot? Ez a Paksot érintő egyik legérdekesebb kérdés a téli átigazoli időszak alatt. A Tolna megyeiek kapusa kiemelkedő teljesítményt nyújtott az őszi idényben, ennek ellenére könnyen lehet, hogy távozik. Ugyanis a Vasas elleni bajnoki előtt az egyik edzésen összekülönbözött Csertői Aurél vezetőedzővel. A játékos sorsáról Haraszti Zsoltot, a Paksi FC ügyvezetőjét kérdeztük. „Több magyar klub is érdeklődik Kemenes Szabolcs iránt, ám egyelőre ennél több információval nem szolgálhatok. Az átigazolási időszak február 14-ig tart, tehát napok belül eldől az ő sorsa is.”

Hajdú Ádám kölcsönbe érkezett Paksra a Budapest Honvédtól. A ballábas futballista a felkészülési mérkőzések alatt három gólt is szerzett, így komoly erősítést jelenthet. „Kispesten bal oldali védőként szerepelt, nálunk kicsit más szerepkört tölt majd be, belső középpályásként számítunk rá. Pozitív benyomást tett ránk, stabil kezdő is lehet nálunk” – mondta Haraszti Zsolt.

Az előző szezon NB II-es gólkirályát, a 22 gólig jutó Daru Bencét is szívesen látnák Pakson, ám még folynak a tárgyalások a csatár jelenlegi klubjával, a Zalaegerszegi TE-vel. A 22 éves labdarúgó fejlődésének érdekében a ZTE hajlik arra, hogy áldását adja a klubcserére.

A paksi pálya minőségével korábban is akadtak gondok, így kérdés, hogy a hosszantartó mínuszok hogyan hatottak a talajra, alkalmas-e a futballra. „A fű fejlődésére még várni kell, általában plusz 15 foknál kezd életre kelni. Annyi szerencsénk van, hogy februárban egyetlen meccset játszunk itthon, a Mezőkövesd ellenit. Bízunk benne, hogy márciusban, kedvezőbb időjárás mellett a mi pályánkkal sem lesz gond” – fűzte hozzá a paksi ügyvezető.

A Paks jelenleg a 8. helyen, három ponttal a kiesőzónától várja a idénykezdést, a biztos bennmaradást tűzték ki célként a klubnál. Az idei első bajnoki mérkőzésüket a kiesés elől menekülő Gyirmót FC Győr ellen játszák, mégpedig idegenben.

Érkezők:
Kölcsönbe érkezők: Hajdú Ádám (Bp. Honvéd)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bognár Dávid, Nagy Ádám, Simon Márk
Kiszemeltek: Daru Bence (ZTE)

Távozók:
Kölcsönbe távozók: Laczkó Zsolt (Bp. Honvéd)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Kemenes Szabolcs (Haladás, Vasas)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az OTP Bank Liga elé: Debreceni VSC
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdezzük az illetékeseket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunk harmadik részében a Debrecennel foglalkozunk.
Magyar futball
Az OTP Bank Liga elé: Diósgyőri VTK
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdezzük a vezetőedzőket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunkat a Diósgyőrrel folytatjuk.
Magyar futball
Az OTP Bank Liga elé: MTK Budapest
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdezzük a vezetőedzőket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunk második felvonásában az MTK Budapesttel foglalkozunk.
Magyar futball