Musorujsag
Élő Eredmények

Csúcsot döntött a magyar futó

MTI
Baji Balázs saját országos csúcsát megjavítva győzött 60 méter gáton a lengyelországi Lodzban rendezett nemzetközi fedettpályás atlétikai viadalon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 110 gáton Európa-bajnoki ezüstérmes magyar futó – aki néhány hete szerezte meg állatorvosi diplomáját – 7.54 másodperces eredménnyel ért célba, a szinte pont egy éve, tavaly február 21-én felállított 7.55 másodperces rekordját felülmúlva. Idejével Baji hatodik az idei európai ranglistán.

A fedettpályás Eb-re készülő atléta három századdal előzte meg a cseh Petr Svobodát, míg a harmadik helyen a lengyel Damian Czykier ért célba 7.71 mp-cel.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A lebukott orosz atléták megtartanák az érmeket
Az Orosz Atlétikai Szövetség (VFLA) felszólította a 2008-as és a 2012-es olimpiákon doppinggal lebukott sportolóit, hogy szolgáltassák vissza a Pekingben és Londonban szerzett érmeiket.
Atlétika
Benyújtotta fellebbezését a sprinter
Ügyvédje szerint benyújtotta fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) Nesta Carter jamaicai sprinter, akit utólag kizártak a 2008-as pekingi olimpiáról, doppingesete miatt pedig nemcsak tőle, hanem a csapat többi tagjától is elvették a 4x100-as váltóban szerzett aranyérmüket.
Atlétika
Kazi Tamás: „Nem szeretek fedettpályán versenyezni”
A többszörös magyar bajnok középtávfutó, Kazi Tamás óriási egyéni csúcsot futva a harmadik helyen végzett 1500 méteren, a spanyolországi Sabadellben megrendezett Miting Internacional de Catalunya fedett pályás atlétikai versenyen, ezzel pedig kvalifikálta magát a belgrádi Eb-re. A 31 éves atléta a hétfői Sportreggeliben beszélt arról, hogy új edzőjével nagyobb mennyiségű munkát végez, mint korábban, s bár nem nem kifejezetten fekszik neki a fedettpályás versenyzés, jelenleg a belgrádi kontinenstornára és a jövő évi berlini szabdtéri Eb-re koncentrál.
Atlétika
Ötpróba, egy egyéni csúcs
Krizsán Xénia győzött ötpróbában, míg Kemenes Ákos hétpróbában a hétvégén rendezett atlétikai összetett magyar bajnokságon.
Atlétika