Musorujsag
Élő Eredmények

Ilyen még nem volt a sílövőknél

MTI
A sportág történetében először amerikai győztest avattak a sílövő-világbajnokságon: Lowell Bailey a férfiak 20 kilométeres egyéni versenyét nyerte meg az ausztriai Hochfilzenben.

A 35 éves versenyző hibátlan lövészetének és az utolsó kilométeren akaraterejének köszönheti sikerét. A mögötte végző Ondrej Moravec szintén mind a hússzor hibátlanul célzott, de mivel ő korábban rajtolt, Bailey-nek megvolt az az előnye, hogy az utolsó sífutó résznél tudta, milyen tempót kell produkálnia az aranyéremhez. Az utolsó, negyedik lövészet után több mint hat másodperc előnye volt Bailey-nek, de ez egytizednyire csökkent, amikor már csak 1000 métere volt hátra az amerikainak. Utolsó erőtartalékait is mozgósítva azonban hatalmas hajrát vágott ki, és végül 3,3 másodperccel jobbnak bizonyult cseh riválisánál.

Harmadikként a francia Martin Fourcade zárt, aki sorozatban negyedszer nyerhette volna meg ezt a számot, de két lövőhibájáért két büntetőpercet adtak hozzá az idejéhez, így pedig még az is bravúr, hogy dobogóra állhatott.

A szám egyetlen magyar indulója, Gombos Károly 95. lett a 101 tagú mezőnyben, összesen öt lövőhibája volt.

Férfi egyéni (20 km)

Világbajnok: Lowell Bailey (Egyesült Államok) 48:07.4 perc (0 lövőhiba)
2. Ondrej Moravec (Csehország) 3.3 mp hátrány (0)
3. Martin Fourcade (Franciaország) 21.2 mp h. (2)
…95. Gombos Károly 11:31.0 p h. (5)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Worley duplázott St. Moritz-ban
A papírformát érvényesítve a francia Tessa Worley nyerte csütörtökön a női óriás-műlesiklást a svájci St. Moritz-ban zajló alpesi sí-világbajnokságon.
Téli Sportok
Sporttörténelmi pillanat - kenyai síző a világbajnokságon
A 2016-os ifjúsági téli olimpián már ott volt a 18 éves Sabrine Simander. A sportoló három éves koráig élt szülőhazájában, majd Ausztráliába költözött az édesanyjával, itt tanult meg síelni a mostohaapjától. A 2016-os ifjúsági olimpián már versenyzett, azonban helyezést nem ért el. Egy korábbi interjújában azt nyilatkozta, hogy 20 évesen szeretne érmet nyerni, és felnőtt olimpián szerepelni. Az érmet szerezni nem láthatjuk őt, mert nem jutott tovább a második körbe, de az biztos, hogy sporttörténelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi.
Téli Sportok
Kraft elszállt
Stefan Kraft nyerte a síugrók világkupa-sorozatának első pjongcsangi versenyét.
Téli Sportok