Musorujsag
Élő Eredmények

A németek beelőzték az ukránokat

MTI
A német négyes nyerte pénteken a nők 4x6 kilométeres váltóversenyét az ausztriai Hochfilzenben zajló sílövő-világbajnokságon.

A győztes staféta befejező embere, Laura Dahlmeier negyedik aranyérmét szerezte meg ezen a vb-n, ugyanis előzőleg az üldözéses versenyben védte meg címét, illetve a 20 kilométeres egyéni viadalon és a vegyesváltó tagjaként is a legjobbnak bizonyult.

Másodikként Ukrajna kvartettje ért célba, míg a tavaly ezüstérmes franciák harmadikként zártak.

Sílövészet, világbajnokság, női váltó (4×6 km)

Világbajnok: Németország (Vanessa Hinz, Maren Hammerschmidt, Franziska Hildebrand, Laura Dahlmeier) 1:11:16.6 óra
2. Ukrajna 1:11:23.0
3. Franciaország 1:11:24.7

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Negyedik szakágában is világbajnok az osztrák
A sportág egyik legkiemelkedőbb alakja, Marcel Hirscher pénteken óriás-műlesiklásban is a csúcsra ért, ugyanis megnyerte a számot a St. Moritz-ban zajló alpesi sí-világbajnokságon.
Téli Sportok
Ilyen még nem volt a sílövőknél
A sportág történetében először amerikai győztest avattak a sílövő-világbajnokságon: Lowell Bailey a férfiak 20 kilométeres egyéni versenyét nyerte meg az ausztriai Hochfilzenben.
Téli Sportok
Worley duplázott St. Moritz-ban
A papírformát érvényesítve a francia Tessa Worley nyerte csütörtökön a női óriás-műlesiklást a svájci St. Moritz-ban zajló alpesi sí-világbajnokságon.
Téli Sportok
Sporttörténelmi pillanat - kenyai síző a világbajnokságon
A 2016-os ifjúsági téli olimpián már ott volt a 18 éves Sabrine Simander. A sportoló három éves koráig élt szülőhazájában, majd Ausztráliába költözött az édesanyjával, itt tanult meg síelni a mostohaapjától. A 2016-os ifjúsági olimpián már versenyzett, azonban helyezést nem ért el. Egy korábbi interjújában azt nyilatkozta, hogy 20 évesen szeretne érmet nyerni, és felnőtt olimpián szerepelni. Az érmet szerezni nem láthatjuk őt, mert nem jutott tovább a második körbe, de az biztos, hogy sporttörténelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi.
Téli Sportok
Kraft elszállt
Stefan Kraft nyerte a síugrók világkupa-sorozatának első pjongcsangi versenyét.
Téli Sportok