Musorujsag
Élő Eredmények

Decker Attila: "Szeretem, amikor forr a víz"

m4sport.hu
Decker Attila szerint a magyar férfi vízilabda-válogatott megfelelt az elvárásoknak a múlt hétvégi Volvo Kupán.

Mint arról korábban beszámoltunk, Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese Szlovákiát és Horvátországot legyőzve, Montenegrótól pedig vereséget szenvedve a második helyen végzett a Tüskeuszodában rendezett viadalon.

„Mindig nagy dolog játszani a magyar válogatottban, mindig jó hangulat van, mindenki még többet akar kihozni magából, mint a klubcsapatában. Fiatal volt a keret, de azt gondolom, hogy teljesítettük azt, ami elvárás volt felénk. Az ezüstérem nem lehet rossz kiindulópont. Hullámzó volt a teljesítmény, de ez adódhat a fiatalságból” – nyilatkozta a kapus az M4 Sportreggeli című műsorában.

Decker Attila a horvátok elleni meccsen jól védett, a 6-1-re elvesztett első negyedben nyújtott teljesítményével azonban nem volt elégedett. „Én mindig úgy jövök a válogatottba, hogy maximalista vagyok. Más területen nem vagyok az, de a sportban igen. Mindig megpróbálok magammal szemben kritikus lenni. A horvátok elleni meccsen az első negyedben nem voltam elégedett magammal. Aztán valami átkattant mindenkiben ezen a meccsen, a dac is kijött, szerintem ez tudta átfordítani ezt a meccset.”

A RacioNet-Honvéd hálóőre nem bánja, hogy a kispesti csapatban nagyobb felelősség hárul rá, mint Szolnokon, ahol Nagy Viktor volt a kapustársa. „Szeretem, amikor forr a víz, azaz a tétmeccseket. Tíz évet játszottam vidéken, nagyon jó volt, de most úgy éreztem, hogy kell nekem egy klubcsapat, amit magaménak érezhetek. A Honvédban ki tudtam teljesedni erre a szezonra, nagy bizalmat kaptam Vad Lajos edzőtől. Ezzel a kerettel bejutottunk a négy közé a Magyar Kupában, ez szeintem bravúr volt.”

A Honvéd az alsóházban folytatja a bajnokságot, Decker Attila szerint a rájuk váró mérkőzéseket meg kell nyerniük ahhoz, hogy sikeres szezont tudhassanak maguk mögött. „Pontveszteség nélkül hozni kell az elkövetkező bajnoki meccseket, és akkor tükörbe tudunk nézni. Nem lesz egyszerű, mivel a magyar bajnokság a világ egyik legjobbja.”

Az interjúból az is kiderül, élsportolóként Decker Attila hogyan végezte el az altiszti akadémia képzését.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Török Béla: „Komolyabban kellett venni sok mindent”
Második helyen végzett a hétvégén zajló Volvo Kupán a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután Szlovákiát és Horvátországot legyőzte, ám Montenegróval szemben alulmaradt. A Tüskecsarnokban rendezett viadal volt Märcz Tamás szövetségi kapitány első hivatalos tornája, melyen több fiatal tehetség is lehetőség kapott a bizonyításra. A nemzeti csapatba több éves kihagyás után visszatérő BVSC-játékos, Török Béla a Sportreggeliben osztotta meg személyes tapasztalatait.
Vízilabda
Márcz Tamás: "Sok tapasztalatot szereztünk"
Márcz Tamás örül, hogy végre "igazi meccseken" is bemutatkozhatott a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányaként. A szakvezető az M1-en elmondta, hogy az eddigi legerősebb mezőnyű Volvo Kupán szállt vízbe a csapata.
Vízilabda
Ötgólos hátrányból fordítva győztek a magyar pólósok
A magyar válogatott az első negyedben összeszedett ötgólos hátrányát ledolgozva 9-7-re legyőzte az olimpiai ezüstérmes horvát csapatot a 11. Volvo Kupáért kiírt férfi vízilabdatorna vasárnapi zárómérkőzésén a Tüskecsarnok uszodájában, ezzel a második helyen zárt.
Vízilabda
Montenegró tönkreverte a formálódó pólóválogatottat
A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-4-es vereséget szenvedett Montenegrótól a Tüskecsarnokban zajló Volvo Kupa második fordulójában. Märcz Tamás együttese a harmadik negyedben, 0-7-nél talált először az ellenfél kapujába.
Vízilabda