Musorujsag
Élő Eredmények

Jön a 101. Videoton-Újpest összecsapás

m4sport.hu/vidi.hu
Az OTP Bank Liga 20. fordulójában a Videoton hazai pályán fogadja az Újpestest. A két klub eddig 100 alkalommal találkozott egymással, 38 újpesti győzelem mellett, 21 döntetlen, valamint 41 fehérvári siker született, az összesített gólkülönbség 150-146 a fővárosi csapat javára.

A Videoton csapatkapitánya, a válogatottságot az Eb után lemondó Juhász Roland így nyilatkozott a mérkőzés előtt: „Kitűnő körülmények között készülhettünk az elmúlt hetekben, a nagy hidegek alatt külföldön voltunk, és itthon is füves pályán tudunk dolgozni. Ahogy az előző években, úgy idén is rendre erős ellenfelekkel sikerült meccselni a felkészülés alatt. Bár korábban sem vallottunk szégyent, de úgy érzem, most igazán sikerült felvenni a versenyt az ellenfeleinkkel, egyben volt a csapat. Jó alapot biztosíthatnak a továbbiakra ezek a találkozók, de azért messzemenő következtetéseket nem szabad levonni belőlük, tisztában vagyunk vele, hogy hétvégén kell igazán bizonyítanunk. Akárcsak a többiek, úgy én is nagyon várom már a bajnoki rajtot, a tétmérkőzéseket. Az Újpest hosszú ideje nagyon masszív csapat, de hazai pályán nekünk nem lehet más a célunk, mint a győzelem. Ősszel meggyőzően futballoztunk Felcsúton, remélem, tartjuk ezt a szokásunkat. A lilák biztos, hogy megpróbálnak meglepetést okozni, de felkészültünk belőlük, nyerni akarunk a tavaszi nyitányon.” 

Varga József, a fehérváriak középpályása sérülését követően újra játékba lendülne:  „Nagyon várom már a bajnoki rajtot, mert a sérülésem miatt régen játszhattam tétmérkőzést. Bízom abban is, hogy az Újpest ellen lehetőséget kapok. Úgy érzem, hogy a felkészülés jól sikerült, jó állapotban és egyben van a csapat, ami az edzőmérkőzéseken is érezhető volt. Igyekeztünk jól felkészülni az Újpestből, ismerjük a játékrendszerüket, nem hinném, hogy meglepetés érhet minket, de a lila-fehérek egy masszív és veszélyes csapat, amit remek futballisták alkotnak. A célunk egyértelmű szombaton, Felcsúton tartani a három pontot. Természetesen mindig az előttünk álló mérkőzésre kell koncentrálnunk, de a hosszú távú céljaink nem lehetnek kétségesek. Májusig még nagyon sok, nehéz mérkőzés vár ránk, de tartom olyan erősnek és jónak a keretet, hogy a bajnokságot a tabella élén tudjuk zárni.”

Ősszel 4-3-ra győzött a Videoton, de az újpesti Balogh Balázs szerint, azóta sokat fejlődött a csapat, melynek célja a dobogó.

A 15:30-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az OTP Bank Liga elé: Budapest Honvéd
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdezzük az illetékeseket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunk utolsó előtti felvonásában a Budapest Honvéddal foglalkozunk.
Magyar futball
Tomiszlav Szivics: „A felkészülési időszak nem úgy sikerült…”
Szombaton az OTP Bank Liga 20. fordulójában a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata a Mezőkövesd otthonába látogat. A hazaiak mestere, Tomiszlav Szivics elárulta, hogy a felkészülésük közel sem volt ideális, a DVTK-t irányító Horváth Ferenc pedig presztízskérdés a győzelem.
Magyar futball