Musorujsag
Élő Eredmények

Pogba kontra Pogba

m4sport.hu/SkySports | Szerző: Török Viktor
A "legpogbásabb" Európa Liga mérkőzést rendezték csütörtökön, a Manchester United-St. Etienne találkozón ugyanis két Pogba is pályára lépett. Persze nem csupán névazonosságról és véletlen egybeesésről van szó, a két fenegyerek történetesen egy testvérpárt alkot.

A csütörtöki fellépés volt az első hivatalos összecsapás Paul és bátyja, Florentin Pogba között, akik korábban legfeljebb edzésen vagy a grundon mérhették össze tudásukat.

„Egy családi álom vált valóra” – mondta az idősebb Pogba-fivér, aki ikertestvérével, Mathias-szal ugyan játszott már együtt utánpótlás szinten, családtag ellen még nem kellett küzdenie. Sőt, ha szabadnapjaikon néha fociznak is Paullal, mindig egy csapatban vannak. „Már a párosítás kialakulása óta viccelődünk ezen Paullal, különféle figyelmeztető, néha kissé, átvitt értelemben persze, fenyegetőző üzeneteket is küldünk egymásnak” – avatott be a titkokba a St. Etienne hátvédje.

A család egy speciális mezzel is készült a különös eseményre, ezzel is szeretetet árasztva, és megáldva az összetartozás kötelékét:

 

Ami Pault illeti, Florentin szerint képtelen elfogadni a vereséget. „Felettébb irritáló tud lenni, ha kikapnak, valósággal felrobban olyankor. Én megtanultam feldolgozni a kudarcot, vallom, hogy sokat lehet tanulni belőle. Paul nem ilyen, ő megőrül, ha nem győz.” A család persze a zrikák ellenére is összetartó, a két és fél évvel idősebb fivér elismeri öccse teljesítményét, és támogatja, amiben csak tudja. „Annak ellenére, hogy hatalmas rajta a média nyomása, ő mindig a saját játékát igyekszik játszani. Jól ismeri a családot, mi mindig ott állunk mellette, legyen akár jó, akár rossz formában. Megnyerheti a világ összes trófeáját, akkor is a kisöcsém marad.”

Pogbáék édesanyja persze egészen más helyzetben van, ő akkor lenne a legboldogabb, ha mindkét fia továbbjutna csapatával, ez azonban aligha lehetséges. A Vörös Ördögök menedzsere, José Mourinho is kitért a kérdésre: „Ez a párosítás egy gyönyörű játéka a sorsnak, egyedül a fiúk édesanyját sajnálom, akitől nyilvánvalóan nem várható el, hogy válasszon fiai közül. Igencsak vegyes érzések kavarodhatnak benne, hiszen a visszavágót követően az egyik gyermeke boldog lesz, míg a másik végtelenül szomorú.”

A 3-0-ás manchesteri győzelemmel zárult első felvonás után egy közös dal erejéig végül az egész család együtt ünnepelt:


A súlyos vereség ellenére egyetlen St. Etienne játékosként Florentin Pogba nem volt szomorú:

 

A 26 éves védő minden vágya mellesleg, hogy egyszer Angliában futballozhasson, ráadásul, hogy öccsét a szokásosnál is jobban bosszanthassa, elárulta: óriási Arsenal-szurkoló, a veretlenül megnyert, 2003/2004-es bajnoki cím óta valósággal rajong az Ágyúsokért.

További érdekesség, hogy a két testvér egyaránt szerepelt már nemzeti csapatban, ám míg a United játékmestere a francia, addig bátyja a guineai válogatottat erősíti.

A mai labdarúgásban egyébként nem kirívó az eset, a Boateng- illetve a Xhaka-fivérek is hasonló szituációban vannak, sőt az 1994-ben világbajnokságot nyert Mazinho fiai, az FC Barcelonát erősítő Rafinha és a Bayern München színeiben a szerdai Bajnokok Ligája mérkőzésen duplázó Thiago Alcantara is ugyanebben a cipőben járnak. Boatengéknél a Las Palmas alkalmazásában álló Kevin-Prince ghánai, a Bayernben játszó Jérome német, Xahkáék esetében az Arsenal üdvöskéje, Granit svájci, a Basel kötelékeihez tartozó Taulant albán, míg Rafinha brazil, Thiago pedig spanyol válogatott.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Rosztovi gólömlés
Az orosz Rosztov aratta a legfölényesebb győzelmet a labdarúgó Európa Liga egyenes kieséses szakaszának első körének kora esti mérkőzésein, miután hazai pályán 4-0-ra nyert a cseh Sparta Praha ellen.
Külföldi futball
Wenger hamarosan dönt - vagy nem
Arsene Wenger egy televíziós interjúban kijelentette, hogy márciusban vagy áprilisban dönt arról, hogy a szezon végén marad-e az Arsenal labdarúgócsapatának az edzője.
Külföldi futball
Orosz előny, török hátrány
A Krasznodar 1-0-s előnyt szerzett hazai pályán a Fenerbahce ellen a labdarúgó Európa Liga egyenes kieséses szakaszának első körében, a legjobb 32 között.
Külföldi futball