Musorujsag
Élő Eredmények

Williams: A Ferrarihoz még nem engedtük el…

Autosport
A Williams helyettes csapatvezetője, Claire Williams elárulta, 2015-ben, miután megakadályozta, hogy pilótája a Ferrarihoz igazoljon, megígérte Valtteri Bottasnak, hogy legközelebb már nem fogja marasztalni, ha egy élcsapat kínál neki lehetőséget.
Claire Williams és Valtteri Bottas (Fotó: xpbimages.com) Claire Williams és Valtteri Bottas (Fotó: xpbimages.com)

Nico Rosberg sokkoló bejelentése után – miszerint a bajnoki cím megszerzését követően azonnali hatállyal visszavonul a versenyzéstől – a Williams finn pilótájának kínált szerződést a Mercedes, a britek pedig egy hosszú tárgyalássorozat után elengedték védencüket, aki iránt nem most érdeklődött először egy igazi nagycsapat.

Bottas 2015-ben a Ferrari kívánságlistáján is szerepelt, akkor azonban végül a Williamsnél maradt. Mint kiderült, ennek a döntésnek is köze volt ahhoz, hogy csapata most végül együttműködőbbnek bizonyult, és elengedte a Mercedeshez. „Valtteri fontos része volt a Williams-istállónak” – mondta a helyettes csapatvezető az Autosportnak. „Megvan benne az a tüzes szenvedély, amit mindig látni akarsz egy pilótában. Ezek a srácok a legjobb autóban akarnak ülni, és mind nyerni akarnak.”

Claire Williams (Fotó: XPB Images) Claire Williams (Fotó: XPB Images)

„Ha egy ilyen pilótával rendelkezel, miért akarod arra kényszeríteni, hogy csak a te autód vezesse? Ez nem helyes. Egyszer már Valtteri útjába álltunk, amikor a Ferrari érdeklődött, és akkor megígértem neki, hogy legközelebb már nem fogok akadályt gurítani elé. Betartottam az ígéretem. Kapott egy csodálatos lehetőséget, és érdekes lesz látni, hogyan teljesít ebben az évben” – magyarázta.

A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff a múlt hónapban az olasz sajtó munkatársainak nyilatkozva elismerte, csapata pénzügyileg is hozzájárult a Bottast helyettesítő Felipe Massa visszatéréséhez, majd megjegyezte, Williams a tárgyalások során édesapjához méltóan, kemény üzletasszonyként viselkedett. Williams a két istálló egyezsége kapcsán kijelentette, úgy érzi, a megállapodás nemcsak Bottas, hanem a csapat érdekeit is szolgálta.

„Azt hiszem, működőképes a dolog, és teljes mértékben kiállok a döntésem mellett. Aki ismer, tudja, hogy jó üzletet kötöttem a csapat számára, és csak azért döntöttem így, mert ezzel a csapatom érdekeit szolgáltam. Azzal is mindenki tisztában van, mennyire szeretem ezt az istállót. Hogy mennyire fontos nekem, és mennyire akarom, hogy ismét győztes legyen. Már nagyon várom, hogy Felipe mire lesz képes. Már ismét látom a tüzet a szemében. Már nincs rajta nyomás. Visszajött még egy hattyúdalra, és azért, hogy jól érezze magát” – mondta a tapasztalt brazilról.

Felipe Massa és Claire Williams (Fotó: xpbimages.com) Felipe Massa és Claire Williams (Fotó: xpbimages.com)

További tartalmak