Musorujsag
Élő Eredmények

A Mezőkövesd lerendezte Horváth Ferenc csapatát

MTI
A házigazda Mezőkövesd 3-0-ra nyert a mérkőzés nagy részében emberhátrányban játszó Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 20. fordulójának borsodi rangadóján.

Szarka Az első félóra mindkét oldalon idény eleji játékot hozott, sok volt a pontatlanság, helyzetek szinte egyáltalán nem alakultak ki. A játékrész utolsó negyedórájában aztán megélénkült a meccs: előbb Ugrai három percen belül elkövetett két – egyformán felesleges – szabálytalanságát büntette két sárga és az ezzel járó piros lappal a játékvezető, majd közvetlenül a kiállítás után megszerezte a vezetést a Mezőkövesd. A szabadrúgást Strestík ívelte be jobbról a kapu előterébe, a téli szünetben érkezett Balogh pedig megelőzve a védőket a hálóba fejelte a labdát.

A mérkőzés összefoglalóját az alábbi videóban nézheti meg:

A szünet után nyomás alá helyezte a hazai védelmet a Diósgyőr, egy kontrából azonban ismét a Mezőkövesd szerzett gólt, a percekkel korábban beállt Bacelic-Grgic lőtt a kapuba. A folytatásban Antal védései sokáig megmentették a vendégeket az újabb góltól, a hajrában azonban sokadik helyzetükből ismét betaláltak a kövesdiek, ezzel biztossá tették a sikerüket.

A hazaiak legutóbb szeptemberben kaptak ki otthon, a DVTK-nak pedig tovább tart az idegenbeli rossz sorozata, vendégként ugyanis eddig mindössze négy pontot tudott gyűjteni a mostani idényben.

Horváth Ferenc, A DVTK vezetőedzője érthetően csalódottan nyilatkozott a mérkőzést követően:

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)

Mezőkövesd, 3325 néző, v.: Vad II.
Gólszerzők: Balogh (37.), Bacelic-Grgic (60.), Molnár G. (81.)
Piros lap: Ugrai (36.)
Sárga lap: Egerszegi (43.), Bacelic-Grgic (67.), illetve Busai (27.), Ugrai (33., 36.), Makrai (86.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó – Farkas, Hudák, Balogh (Szeles, 63.), Vági – Molnár G., Pauljevic (Bacelic-Grgic, 58.), Strestík, Egerszegi, Sulek (Damcevski, 75.) – Veselinovic

Diósgyőri VTK: Antal – Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes – Vela (Makrai, 73.), Busai, Nono (Fülöp, a szünetben), Elek, Ugrai

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Otthon kapott ki az MTK
A Budapest Honvéd szombaton 2-1-re győzött az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában.
Magyar futball
Hátrányból fordítva gálázott a Vidi
A Videoton hátrányból fordítva 5-1-re győzött a vendég Újpest ellen szombaton a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában.
Magyar futball
A Vidi-támadó szíve megesett korábbi csapatán
Asmir Suljic még 2015 nyarán igazolt az Újpest csapatától a székesfehérváriakhoz, ám a 2017-es tavaszi nyitófordulóban alighanem felsejlettek régi emlékei, így a mérkőzés első félidejében, 1-0-ás vendégvezetésnél megkegyelmezett a lila-fehéreknek. A bosnyák támadó mentségére legyen mondva, hogy a második játékrészben azért betalált, hibája pedig még rosszindulattal sem nevezhető végzetesnek, miután csapata fölényes, 5-1-es diadalt aratott a fővárosiak ellen. A már-már komédiába illő jelenetsort az alábbi videóban tekintheti meg.
Magyar futball
Csak lesgól született Gyirmóton
A sereghajtó Gyirmót hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Paks ellen az OTP Bank Liga 20. fordulójában. A Gyirmót sorozatban nyolc vereség után szerzett pontot az élvonalban, ugyanakkor már 372 perce gólképtelen.
Magyar futball
Az OTP Bank Liga elé: Videoton FC
Az OTP Bank Liga tavaszi rajtjához közeledve végigjárjuk az élvonalbeli csapatokat: hogyan változtak a keretek, hogyan zajlott a felkészülés, illetve megkérdezzük az illetékeseket, milyen elvárásokkal tekintenek a tavasz elé. Sorozatunkat a Videoton FC-vel zárjuk.
Magyar futball