Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso és Hamilton kettőse „túl izgalmas” lett volna a Mercedesnek

BBC
A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff elismerte, Fernando Alonso és Lewis Hamilton kettőse vonzó lehetőség volt a csapat számára, ugyanakkor sosem számoltak vele valós lehetőségként, hiszen a múltban történtek miatt már „túlságosan izgalmas” lett volna az istálló számára.
Fernando Alonso és Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com) Fernando Alonso és Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com)

Amikor Nico Rosberg bejelentette, a bajnoki cím elhódítása után azonnali hatállyal befejezi Forma–1-es pályafutását és a Mercedes versenyző nélkül maradt, az utódlás kapcsán azonnal felmerült Fernando Alonso neve. Sokak szerint a tapasztalt és elismert spanyol lett volna a legjobb és egyben a legizgalmasabb megoldás a címvédő csapat számára.

A felek azonban gyorsan lehűtötték a kedélyeket: a spanyol pilóta jelezte, szerződésben áll a McLaren-Hondával (és kijelentette, ezzel a csapattal akar nyerni) a Mercedes pedig egyértelművé tette, tiszteletben tartja ezt a megállapodást.

Ennek ellenére azt a gyár sportigazgatója is elismeri, hogy Alonso és Hamilton kettőse vonzó opció volt, a közös múlt azonban inkább ellene, mint mellette szólt. „Ha a szurkolók helyébe képzelem magam, én is szerettem volna, hogy Fernando odakerüljön, hiszen újrakezdődne a régi, 2007-es rivalizálás” – utalt az osztrák szakember arra a szezonra, melyben az újonc Hamilton a spanyolok klasszisával küzdött a bajnoki címért, az összecsapás pedig a pályán kívül is roppant intenzív volt.

Toto Wolff (Fotó: Price / XPB Images) Toto Wolff (Fotó: Price / XPB Images)

„A csapat szempontjából viszont ez a dolog nem működött volna. Ott a közös múltjuk, és a szezon a McLaren partnereként különösen fájdalmas volt a Mercedes számára. Persze az emberek érettebbek lesznek, és folyamatosan változnak, a felállás pedig izgalmas lett volna, de a csapatunk számára talán már egy kicsit túlságosan is izgalmas” – zárta gondolatát a BBC-nek nyilatkozó szakember.

A múlt héten egyébként Rosberg is azt mondta, most, hogy már ő is szurkolóként követi a világbajnokságot, a legszívesebben Alonsónak adta volna a helyét, hiszen „biztosan igazi tűzijátékot láttunk volna közte és Hamilton között”, ugyanakkor megjegyezte, a Mercedes szempontjából nem működött volna a páros. Végül kijelentette, az utód, Valtteri Bottas megfelelő választás volt az istálló részéről, hiszen gyors, és ő is felveheti a harcot Hamiltonnal.

Lewis Hamilton és Fernando Alonso a 2007-es Japán Nagydíj időmérő edzése után (Fotó: xpbimages.com) Lewis Hamilton és Fernando Alonso a 2007-es Japán Nagydíj időmérő edzése után (Fotó: xpbimages.com)

További tartalmak