Musorujsag
Élő Eredmények

Jégvitorlázó Európa-bajnokság Balatonfüreden

m4sport.hu
A jégvitorlázók Európa-bajnoki futamai Balatonfüreden február 20-án, hétfő délelőtt 10-kor indultak, és február 24-én, péntek délután fejeződnek be. A DN a világon a legnépesebb jégvitorlás osztály.

A Balatonfüred előtti jégterületen kerül megrendezésre a kontinensverseny, amely során 16 nemzet több mint 100 versenyzője vesz részt. A helyszínről a döntést pénteken hozta meg a nemzetközi versenyrendező bizottság, miután Európa szóba jöhető tavait végigjárva a Balaton több mint 20 cm-es jegét ítélték idén a legalkalmasabbnak.

További információkat ide kattintva találnak.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Fa Nándor visszavonul
Fa Nándor a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásverseny teljesítése után két nappal, pénteken bejelentette visszavonulását.
Vitorlázás
Példát lehet venni Fa Nándorról
Fa Nándor 93 nap után, <a href="https://telesport.cms.mtv.hu/2017/02/08/celba-ert-fa-nandor/" title="Célba ért Fa Nándor!">szerdán reggel kötött ki Franciaországban</a>, miután teljesítette a Vendée Globe földkerülő-versenyt. Az M1 vendége volt a Magyar Vitorlás Szövetség szóvivője, Ruják István, aki elmondta, Fa Nándor hajója teljesen magyar készítésű, amire az egész mezőny rácsodálkozott, mert kevés országban tudnak ilyen minőségű vitorlást építeni. A szóvivő beszélt a hajót készítő szakemberekről, de hozzátette, Fa Nándor életműve ihlette a Spirit of Hungaryt, majd elmondta azt is, miért ezt a nevet kapta a vitorlás. Ruják szót ejtett arról a fantasztikus munkáról, melyet Fa Nándor véghez vitt a több mint három hónapig tartó verseny alatt, kezdve attól, hogy mindössze 3-4- órát aludt minden nap, egészen addig, hogy pszichésen mennyire megviseli az embert ha ilyen hosszú időn keresztül egyedül van.
Vitorlázás
Olimpiai sportágban rendez Eb-t Balatonfüred
A szerdai Sportreggeliben Utassy Lóránd, a Magyar Szörf Szövetség főtitkára, egyben szövetségi kapitánya jelentette be, hogy a szeptemberi szörf Európa-bajnokságnak Balatonfüred ad otthont.
Vitorlázás
A tokiói olimpiára már éremesélyesként utazna Érdi Mária
Még csak tizennyolc éves, de már most a magyar vitorlás sport legnagyobb reménysége Érdi Mária, aki fiatal kora ellenére többszörös ifjúsági- és magyar bajnok. A sportoló 2016-os éve bővelkedett a kiemelkedő eredményekben, ugyanis a felnőtt Világkupa-döntőn és az ifjúsági vb-n is negyedik lett, majd Laser Radial hajóosztályban futamot nyert a riói olimpián, ahol összetettben a tizennegyedik helyen végzett. Saját bevallása szerint az elmúlt esztendő sikerei közül leginkább az olimpiai szereplése tölti el büszkeséggel. Ha kíváncsi a sportág csínjára-bínjára, vagy arra, hogy hol és miként készül a versenyeire Érdi Mária, milyen áldozatokat igényel tőle az élsport, és hogy meg tud-e élni a vitorlázásból, az alábbi videóból kiderül.
Vitorlázás