Musorujsag
Élő Eredmények

Nem törik meg a kudarcok a japán teniszklasszist

yahoo/m4sport.hu
Valami nincs rendben Nisikori Kejjel, aki sorozatban hatodik fináléját vesztette el. A japán teniszező mégsincs kétségbeesve, legalábbis ez derül ki abból a nyilatkozatból, amit a Buenos Aires-ben elvesztett döntő után adott.

A salakpályás torna vasárnapi zármérkőzése előtt Nisikori az 5., riválisa, Alekszandr Dolgopolov a 62. helyen állt a világranglistán. A japán játékos a viadal első számú kiemeltje volt, így a közelmúltbeli kudarcai ellenére is toronymagas esélyesnek számított az ukrán ellenféllel szemben. Ehhez képest viszonylag simán, 7:6, 6:4-re kikapott Dolgopolovtól.

NIsikori Kej – fotó: EPA/David Fernandez

Januárban Brisbane-ben Grigor Dimitrov, míg a tavalyi év végén Baselben Marin Cilic, Torontóban és Miamiben Novak Djokovic, Barcelonában pedig Rafael Nadal győzte le Nisikorit. Tévednek, akik azt gondolják, hogy a japán klasszist különösebben megviselték a vereségek.

„Boldog vagyok, hogy ismét bejutottam a döntőbe” – kezdte értékelését Nisikori. – „Sajnos kikaptam, de Dolgopolov jobb volt nálam.  Nem nyújtottam rossz teljesítményt, úgy remélem, a jövőben is tudom tartani ezt a szintet.”

Nisikori a héten a riói salakpályás tornán javíthat, ahol ugyancsak első kiemeltként léphet pályára.

Dolgopolov pályafutása harmadik trófeáját szerezte Buenos Airesben , de ez előtt elég régen, 2012-ben Washingtonban diadalmaskodott. „Azt hiszem, hívhatjuk ezt tökéletes hétnek. Egy szettet sem veszítettem, és pályafutásom során először legyőztem Nisikorit.

 

 

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Fucsovics és Gálfi is lépeget előre
Az élmezőny szinte változatlan maradt mind a férfi, mind a női tenisz-világranglistán, Fucsovics Márton és Gálfi Dalma azonban javított pozícióján.
Tenisz