Musorujsag
Élő Eredmények

Piqué megvédte Luis Enriquét, és a szurkolókhoz szólt

m4sport.hu/marca.com
A Barcelona labdarúgócsapatának szurkolói a mostani szezonban elégedetlenek a csapat teljesítményével. A gyengébb játékért a gárda vezetőedzőjét, Luis Enriquét hibáztatják a gránátvörös-kékek szimpatizánsai. Az együttes világ- és Európa-bajnok hátvédje, Gerard Piqué azonban védelmébe vette a katalán trénert.

Piqué emlékeztette a drukkereket arra, hogy a 2014/15-ös szezonban elért triplát megelőzően nehéz helyzetben volt a csapat: „Mikor Luis Enrique megérkezett hozzánk, nagy sz.rban voltunk. Szeretnék mindenkit emlékeztetni arra, hogy milyen kemény munkát végzett itt nálunk, és mi mindent megtett értünk, játékosokért. Mi a végsőkig vele vagyunk.”

A Barcelona a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén kiábrándító, 4-0-ás vereséget szenvedett a Paris Saint-Germaintől annak otthonában, míg a spanyol bajnokság 23. fordulójában csak nehezen győzte le a kiesés elől menekülő Leganest.

Piqué elmondta, hogy az együttes keményen dolgozik azon, hogy visszanyerje a szurkolók szimpátiáját: „Nem csak taktikailag, de önbizalom terén is össze kell szednünk magunkat, és ezért mindent megteszünk, amit csak lehet. A szurkolóinknak azt üzenem, hogy még él a remény. Ami a bajnokságot illeti, úgy hiszem, hogy van még esélyünk a végső sikerre. Ezért fogunk küzdeni. A Bajnokok Ligájában pedig arra kérem az embereket, jöjjenek ki a PSG elleni visszavágóra, mert ha sikerülne továbbjutnunk, akkor sosem bocsátják meg maguknak, hogy otthon maradtak. Ami pedig a kupát illeti, a Deportivo Alavés ellen játsszuk a döntőt, s remélem, megnyerjük.”

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kidőlt a Napoli alapembere
Várhatóan három hétig nem léphet pályára Allan, a Napoli labdarúgócsapatának brazil középpályása.
Külföldi futball
A bíróságon varázsolhat tovább Neymar
A Barcelona brazil labdarúgójának, Neymarnak bíróság elé kell állnia csalás és korrupció vádjával, miután hétfőn elutasították a fellebbezését.
Külföldi futball