Musorujsag
Élő Eredmények

Rasszizmus miatt jön a stadionzár

MTI
Rasszista inzultus miatt bezárta hétfőn az FK Rad stadionját a szerb labdarúgóliga.

A Partizan 1-0-ra győzött vasárnap a belgrádi városi rivális FK Rad otthonában a szerb élvonal 22. fordulójában. A hazai szurkolók az egész mérkőzésen rasszista rigmusokkal, huhogással, és egy rasszista szöveget tartalmazó felirattal zavarták Everton Luizt, az ellenfél brazil középpályását. A kiírást a játékvezető utasítására később eltávolították a kerítésről.

A meccs végén dulakodás alakult ki a játékosok között, ekkor Everton Luiz a középső ujját mutatta a Rad szurkolói felé, majd sírva hagyta el a pályát. Nyilatkozatában arról panaszkodott, hogy a drukkereken kívül a hazai játékosok is folyamatosan zaklatták a megjegyzéseikkel.

Vladimir Bulatovic, a szerb labdarúgóliga igazgatója hétfőn elmondta, az ügyben vizsgálatot indítottak, és annak idejére bezárják az FK Rad stadionját, vagyis a klub egyetlen hazai mérkőzését sem rendezheti saját pályáján.

A szerb szurkolók hírhedtek a színes bőrű játékosok elleni rasszista megnyilvánulásokról, az FK Rad drukkerei ráadásul szélsőjobboldali, nacionalista magatartásukról váltak ismertté.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A bíróságon varázsolhat tovább Neymar
A Barcelona brazil labdarúgójának, Neymarnak bíróság elé kell állnia csalás és korrupció vádjával, miután hétfőn elutasították a fellebbezését.
Külföldi futball
Mourinho szerint hamarosan megdől az átigazolási rekord
Paul Pogba 2016 nyarán érkezett Manchesterbe, átigazolási rekordnak számító 105 millió euróért. A Vörös Ördögöket irányító José Mourinho szerint a hatalmas vételár hamarosan meg fog dőlni, a francia játékosért kifizetett összeg pedig olcsónak számít majd.
Külföldi futball