Musorujsag
Élő Eredmények
 

Fergeteges meccsen nyert a Manchester City

A Manchester City elképesztő, nyolcgólos mérkőzésen, 5-3-ra győzte le a vendég Monacót a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Mindkét csapat támadószellemű játékkal kezdett, gyors akciókat láthattunk, bár a kapuk egyelőre nem forogtak igazán veszélyben. A City többet birtokolta a labdát, ám a Monaco gyors szélső védőinek is köszönhetően pillanatok alatt eljutott az ellenfél kapujához.Gólt mégis a hazai csapat szerzett először: a 26. percben a rendkívül mozgékonyan játszó Sané a baloldalról passzolt középre, ahol érkezett Sterling és a hálóba továbbított (1-0).

Hat perc elteltével egyenlített a Monaco, Fabinho beadása után Falcao fejelt a kapuba (1-1). A találat előtt a hazaiak kapusa, Caballero óriási hibát követett el, hiszen kirúgásából az ellenfél játékosa szerezte meg a labdát. A 41. percben ismét hibázott a manchesteri védelem, a francia együttes pedig ezt a lehetőséget is könyörtelenül kihasználta. Egy szabadrúgást követően Mbappe magasra ugorva szerezte meg a labdát, és a kapus mellett a léc alá lőtt (1-2).

Kylian Mbappe gólt ünnepel - fotó: EPA/Nigel Roddis



Alighogy elkezdődött a második félidő, a Monaco óriási lehetőséget kapott, hogy növelje előnyét. A 49. percben Otamendi a tizenhatoson belül szabálytalankodott Falcaóval szemben, a játékvezető pedig némi habozás után büntetőt ítélt. Falcao állt a labda mögé, Caballero azonban védte a lövését. A kihagyott tizenegyes megbosszulta magát, hiszen az 58. percben egyenlített az angol csapat. Sterling indította Agüérót, aki ugyan viszonylag gyenge lövést eresztett meg, de Subasic kapus hibája után mégis utat talált a hálóba a labda (2-2).

Nem sokáig örülhettek az egyenlítő gólnak a manchesteriek. A nem sokkal korábban büntetőt hibázó Falcao zseniális megoldással, Caballero felett emelt a hálóba. (2-3). Ezzel sem ért véget a gólzápor, a 71. percben egy szöglet után Agüeróhoz került a labda, az argentin csatár a hálóba bombázott (3-3). A City lélektani fölénybe került, és Stones közelről lőtt a hálóba (4-3). Még annyi erő is volt a manchesteri együttesben, hogy kétgólosra növelje előnyét. A 82. percben Agüero önzetlen passzából Sané volt eredményes (5-3).

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Manchester City (angol)-AS Monaco (francia) 5-3 (1-2)
gólszerzők: Sterling (26.), Agüero (58., 71.), Stones (77.), Sané (82.), illetve Falcao (32., 61.), Mbappé (40.)

Bayer Leverkusen (német)-Atlético Madrid (spanyol) 2-4 (0-2)
gólszerzők: Bellarabi (48.), Savic (68., öngól), illetve Saúl (17.), Griezmann (25.), Gameiro (59., 11-esből), Torres (85.)

A visszavágókat március 15-én rendezik.

Kapcsolódó tartalom