Musorujsag
Élő Eredmények
 

Leverkusenben döntötte el a BL-nyolcaddöntőt az Atléti

Az Atlético Madrid 4-2-re nyert a Bayer Leverkusen otthonában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így Diego Simeone csapata gyakorlatilag a nyolc között érezheti magát.

Az Atlético kezdte veszélyesebben a mérkőzést, a 9. percben egy gyors ellentámadás végén Griezmann került helyzetbe, de Aránguiz mentett. Három perccel később Saúl indította a ziccerbe kerülő Griezmannt, Leno bravúrral mentett. A Filipe Luís által visszapasszolt labdát a felszabadítani érkező Wendell a saját felső lécére vágja.

A 14. percben adódott az első leverkuseni lehetőség, Kampl lövése azonban szögletre pattant. A 17. percben egy gyönyörű góllal szerzett vezetést az Atlético: Saúl Níguez a tizenhatos jobb sarkáról csavart védhetetlenül a jobb felső sarokba.

Saul Niguez - fotó: EPA/Friedemann Vogel Saul Niguez - fotó: EPA/Friedemann Vogel



Nyolc perccel később megduplázta előnyét a Simeone-csapat: Dragovic hibája után Gameiro indult meg, majd Griezmannt hozta ziccerbe, aki nem is kegyelmezett Lenónak és a házigazdáknak.

A 29. perctól Kampl pillanatai következtek: előbb egy megpattant beadása ment alig mellé, aztán egy csavarásáért kellett nyújtózkodnia Moyának, majd egy nagy lövéssel veszélyetzetett. A 34. percben ismét az Atléti növelhette volna előnyét, de Leno bravúrral védett Griezmann helyzeténél.

A második félidő elején szépített a Leverkusen, miután a 48. percben Henrichs lapos beadását Karim Bellarabi lőtte a hosszú sarokba. Két perccel később Gameiro találta el a kapufát kiszorított helyzetből. Az 58. percben tizenegyeshez jutott az Atlético: Gameiro fűzte be sokadszorra Dragovicot, aki lerántotta a franciát - igaz, a tizenhatoson kívül. A játékvezető ennek ellenére büntetőt ítélt, amit Gameiro be is vágott.

A 67. percben egy öngól hozta vissza a leverkuseni reményeket: Brandt indult meg a bal szélen, beadását a menteni igyekvő Moyá saját védőjére, Savicra ütötte, akiről bepattant a labda. A végét nagyon megnyomta a Leverkusen: a 80. percben Chicarito fejesét Savic passzolta ki a kapu előteréből, egy perccel később pedig újra a mexikói került helyzetbe, lövése már túljutott a mardidi kapuson, de Filipe Luis kivágta a labdát.

A kimaradt hazai helyzetek megbosszulták magukat, a 86. percben az egyik madridi ellentámadás végén a csereként beállt Fernando Torres a mérkőzést és minden bizonnyal a továbbjutást is eldöntötte.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Bayer Leverkusen (német)-Atlético Madrid (spanyol) 2-4 (0-2)
gól: Bellarabi (48.), Savic (67. - öngól), illetve Saúl Níguez (17.), Griezmann (25.), Gameiro (58. - tizenegyesből), Torres (86.)

Manchester City (angol)-AS Monaco (francia) 5-3 (1-2)
gólszerzők: Sterling (26.), Agüero (58., 71.), Stones (77.), Sané (82.), illetve Falcao (32., 61.), Mbappé (40.)

A visszavágókat március 15-én rendezik.

Kapcsolódó tartalom

Bajnokok Ligája
Fergeteges meccsen nyert a Manchester City