Musorujsag
Élő Eredmények

Nem a győzelemre, hanem húsos pitére éhezett a kapus az Arsenal ellen

MTI
Nem lépett pályára az Arsenal elleni hétfő esti FA Kupa-mérkőzésen, mégis világszerte ismertséget szerzett magának Wayne Shaw, az ötödosztályú Sutton United labdarúgócsapatának cserekapusa.

A közel 150 kilós hálóőr a kispadról nézte végig a sztárcsapat 2-0-s győzelmével végződött mérkőzést, de a 82. percben megéhezett, s elmajszolt egy húsos pitét az oldalvonal mellett. Ezzel a tettével az internet sztárja lett, együttese vezetőedzője, Paul Doswell azonban nem volt túl boldog:

„Nem hiszem, hogy jó fényt vet ránk azzal, amit csinált” – mondta 45 éves játékosáról a tréner.

 

Elképzelhető, hogy Shaw falatozását az angol szövetség is kivizsgálja, mivel fogadási csalással is összefüggésben lehet. A szigetországban ugyanis akadt olyan fogadóiroda, ahol a meccs előtt arra is lehetett tétet feltenni, hogy vajon a Sutton cserekapusa eszik-e majd a mérkőzés alatt.

Az Arsenal ellenfele az FA Kupa negyeddöntőjében a szintén ötödosztályú Lincoln City csapata lesz.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ötödosztályból a legjobb nyolc közé
A Lincoln City labdarúgócsapata a Swindon Town 1911/12-es menetelése óta az első csapat, amely nem profi ligából jutott az angol FA Kupa negyeddöntőjébe.
Külföldi futball
Meg kellett műteni a brazil labdaművészt
Lábközépcsonttörése miatt ebben az idényben várhatóan már nem léphet pályára Gabriel Jesus, a Manchester City brazil válogatott labdarúgója, akit csütörtökön meg is műtöttek.
Külföldi futball
Wenger hamarosan dönt - vagy nem
Arsene Wenger egy televíziós interjúban kijelentette, hogy márciusban vagy áprilisban dönt arról, hogy a szezon végén marad-e az Arsenal labdarúgócsapatának az edzője.
Külföldi futball
Csak a pénz érdekli a világ legjobb focibíróját
Az angol bajnokság helyett a jövőben Szaúd-Arábiában fog dolgozni Mark Clattenburg, akit a tavalyi év legjobb játékvezetőjének választott a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS.
Külföldi futball