Musorujsag
Élő Eredmények

Nem tér vissza Le Mans-ba Hülkenberg

Motorsport
Egyelőre nem tervez visszatérni a Le Mans-i 24 órás versenyre Nico Hülkenberg. Inkább a renault-s projektre összpontosít.
Nico Hülkenberg (Fotó: Moy / XPB Images) Nico Hülkenberg (Fotó: Moy / XPB Images)

Sokáig emlékezetes marad Nico Hülkenberg Le Mans-i kiruccanása. Az akkor még a Force Indiánál versenyző német 2015-ben kapott engedélyt csapatától, hogy az F1-es versenynaptárral nem ütköző híres megbízhatósági viadalon rajthoz álljon a Porsche színeiben. Earl Bamberrel és Nick Tandyvel aztán meglepetésre első nekifutásra nyerni is tudott.

Hülkenbergnek a következő évben aztán esélye sem nyílt megvédeni a címét, mivel 2016-ban az F1-es azerbajdzsáni futamot éppen a franciaországi megmérettetéssel egy időben rendezték. Idén ismét nincs ütközés a programban, ám az azóta a Renault-hoz szerződő német elmondása szerint fel sem merült a Le Mans-i visszatérése. „Nem” – erősítette meg mindezt a franciák bemutatója után.

A kérdésre, e döntésnek van-e bármi köze ahhoz, hogy Pascal Wehrlein a januári Bajnokok Tornáján elszenvedett sérülése miatt kénytelen kihagyni az első téli tesztet, s a Renault esetleg megtiltotta neki a hasonló kockázatvállalást, elmondta: „Ennek nincs köze Pascalhoz és ahhoz, ami vele történt. Egyszerűen idén nincs kedvem hozzá. Ha elkötelezed magad egy gyártóhoz, akkor el vagy kötelezve.”

Szavaiból úgy tűnik, elsősorban kereskedelmi okai vannak a visszatérés elmaradásának. „A Force India nem volt gyári csapat, így könnyebb volt. Szerintem ez jól van így, ahogy most van. Voltam ott, megcsináltam, nagyon szerencsés győzelem volt, és most ennyiben maradtam. De visszatérhetek még, talán a jövőben” – zárta le a témát.

További tartalmak