Musorujsag
Élő Eredmények

2026-ban is ázsiai lehet a téli olimpia helyszíne

MTI
Az Ázsiai Olimpiai Bizottság elnöke elképzelhetőnek tartja, hogy 2018 és 2022 után 2026-ban is a kontinens adjon otthont a téli olimpiának.

Ahmed al-Fahad al-Sabah kuvaiti sejk szerdán Szapporóban, a téli Ázsiai Játékok helyszínén beszélt arról, hogy támogatná a japán várost, mert ott már minden adott egy olimpia rendezéséhez.

„Szapporo képes rá és készen áll” – foglalta össze röviden véleményét az elnök.

A japán város 1972-ben rendezett már téli olimpiát, s a város vezetése gondolkodik a 2026-os kandidálás lehetőségén, ugyanakkor döntés még nem született a kérdésben.

A jövő évi játékoknak a dél-koreai Pjongcsang, a 2022-esnek pedig Peking ad otthont, míg a 2020-as nyári olimpiát a japán főváros, Tokió rendezi.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hosszú Katinka: "Van még esély"
A tavalyi, riói olimpia háromszoros bajnok úszója, Hosszú Katinka azt mondta: reméli, hogy "életben marad" a 2024-es budapesti olimpiai pályázat.
Sportok
Lesújtó képek a riói olimpia helyszíneiről
Négy hónappal a riói nyári játékok vége után még rengeteg tartozása van a hitelezők felé a versenyeknek otthont adó létesítmények fenntartóinak, holott maguk az épületek nagy része már lepusztult vagy huligánok tették tönkre.
Sportok