Musorujsag
Élő Eredmények
 

Az UEFA kizárhatja Gulácsiékat a BL-ből

Osztrák lapértesülés szerint elképzelhető, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség nem engedi elindulni mindkét Red Bull-csapatot, azaz a Salzburgot és a Leipziget a Bajnokok Ligája következő kiírásában.

A Salzburger Nachrichten úgy tudja, hiába áll a BL-indulást jelentő második helyen a Gulácsi Pétert is foglalkoztató lipcsei csapat, amennyiben a Salzburg bajnok lesz, az osztrák csapat kezdheti meg a szereplést a legrangosabb európai kupasorozatban. Ennek oka, hogy az UEFA szabályzata tiltja, hogy ugyanabban a kiírásban több olyan csapat is induljon, amit ugyanaz a befektető vagy személy irányít, ebben az esetben pedig a saját pontvadászatában előrébb végző egyesület a kedvezményezett.

Amennyiben azonban ez a helyzet előáll, az osztrák lap szerint nem kizárt, hogy a prioritásokat figyelembe véve a Salzburg "önként" visszalép a német klub javára.

Az osztrák lap értesülései szerint az európai szövetség már jelezte, hogy csak az egyik Red Bull-csapat jogosult a nemzetközi szereplésre, végleges döntés pedig csak a szezon végén fog születni az ügyben - ha egyáltalán a két csapat helyezése alapján szükség lesz rá. Az ügyet bonyolítja, hogy a cég Lipcsében tulajdonos, Salzburgban "csak" főszponzor.

Az osztrák klubnál nem aggódnak az ügy miatt. „Abból indulunk ki, hogy a Leipzig és a Salzburg is indulhat a következő szezonban nemzetközi sorozatban“ - nyilatkozta Christoph Freund sportigazgató.

A Bild megkereste a lipcsei klub elnökét, aki szintén magabiztosan nyilatkozott. „Meglepetéssel olvastuk a Salzburger Nachrichten cikkét. Higgye el nekem, semmi idegesség nincs az RB-Leipzignél, és az UEFA állítólagos jelzései sem történtek meg - mondta Oliver Mintzlaff. - Amennyiben a pályán elért eredmények alapján kvalifikáljuk magunka, semmi okunk kételkedni abban, hogy a következő idényben játszhatunk a nemzetközi porondon.“