Musorujsag
Élő Eredmények

Massa kezd a Williamsnél – az eddig ismert tesztbeosztás

Williams/Twitter
A Force India után a Williams is ismertette az előttük álló két teszthetének beosztását. Új autójukat Felipe Massa viszi először pályára.
Felipe Massa (Fotó: xpbimages.com) Felipe Massa (Fotó: xpbimages.com)

Ahogy egyre több autóról hullik le a lepel, úgy körvonalazódik a jövő hétfőn kezdődő barcelonai teszt pontos beosztása is. Szerdán a Williams ismertette menetrendjét: Felipe Massa kezd az új FW40-es volánja mögött, majd felváltva osztoznak a további napokon újonc csapattársával, Lance Stroll-lal.

A márciusi második teszthéten aztán megkeverik kicsit a sorrendet, s az első két napon a kanadai ül autóba, majd az Ausztrália előtti utolsó két tesztnap lesz a rutinos brazilé.

A Williams ugyan már közölte az első grafikákat új versenygépéről, hivatalos bemutatójukra csak szombaton kerül sor. A hírek szerint a teszt előtt filmes napot is tartanak Barcelonában.

Egyelőre három csapat beosztása tekinthető biztosnak a jövő hétre – az autóját kedden leleplező Renault-nál csupán az biztos, hogy Nico Hülkenberg kezdi a munkát szerdán. Ezt maga a versenyző erősítette meg.

A csapatok eddig ismert beosztása az első teszthétre:

Csapat február 27. február 28. március 1. március 2.
Force India Pérez Ocon Celis Pérez/Ocon
Williams Massa Stroll Massa Stroll
Renault Hülkenberg ? ? ?
Haas Magnussen Magnussen Grosjean Grosjean

További tartalmak