Musorujsag
Élő Eredmények

Megvan a győztes: Hamilton bemutatta új sisakját!

Lewis Hamilton/Instagram
Éppen csak véget ért a Force India hivatalos bemutatója, máris itt egy újabb „leleplezés”: íme, Lewis Hamilton 2017-es új sisakja!
Lewis Hamilton 2017-es sisakja (Fotó: Lewis Hamilton/Twitter) Lewis Hamilton 2017-es sisakja (Fotó: Lewis Hamilton/Twitter)

A háromszoros világbajnok hetekkel ezelőtt egy pályázatot hirdetett meg: arra buzdította szurkolóit, hogy tervezzék meg ők, milyen sisakfestéssel szeretnék látni az új idényben a Mercedes volánjánál. A felhívásra nagyjából 8000 sisakterv érkezett, melyek közül maga a versenyző választotta ki a neki leginkább tetszőt.

Lewis Hamilton szerdán be is mutatta, milyen fejvédőt visel majd a 2017-es versenyhétvégéken. A győztes munka egy brazil szurkolóé, Raí Caldatóé lett, az új dizájn stílusában és színvilágában közel áll, mégis különbözik Hamilton eddig használt sisakfestésétől.

„Raí úgy alakította át a dizájnomat, hogy új csíkokat helyezett el az oldalán. A példaképem, Ayrton Senna előtti tisztelgés gyanánt a sisakon láthatóak a brazil nemzeti színek, a zöld, a sárga és a kék” – írta a brit a győztes sisakfestésről. „Ezeket a három csillag kíséri, melyek a bajnoki sikereimet jelképezik. A sárga a múltbeli sisakjaimra emlékeztet, és a kandírozottalma-vörös nagyon jó összhangban van vele.”

A brazil rajongó nemcsak arra lehet büszke, hogy a több ezer munkából az övét választotta ki Hamilton, annak is örülhet, hogy a szezon során valamelyik futamon személyesen is találkozhat a Mercedes sztárjával, aki egy replikát is átnyújt majd neki a sisakjáról. „Raí, már alig várom, hogy személyesen is találkozzunk, ami a nyereményed! Köszönöm mindenkinek, aki részt vett a versenyben, lenyűgözött a kreativitásotok” – mondott köszönetet Hamilton.

Eközben egy másik mercedeses, az idén a Saubernél versenyző Pascal Wehrlein is bemutatta, milyen sisakkal versenyzi végig az új idényt. A német nemcsak a színvilágot újította meg, de egyben az Arai fejvédőjéről a Schubertére váltott.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek