Musorujsag
Élő Eredmények

Mourinho CR-es ingben ment a sajtótájékoztatóra

MTI
A Manchester United vezetőedzője, José Mourinho azt javasolta, hogy csütörtökön menesztett kollégájáról, Claudio Ranieriről nevezzék el a Leicester City stadionját.

„Ő írta a Premier League legszebb történetét, megérdemli, hogy a Leicester stadionját róla nevezzék el” – nyilatkozta Mourinho, aki pénteki sajtótájékoztatóján szolidaritása jeléül Claudio Ranieri nevének kezdőbetűit viselte az ingén.

A leicesteri stadion jelenleg a King Power nevet viseli, ez a klub thaiföldi tulajdonosainak cége.
„Engem is bajnokként menesztettek a Chelsea-től, óriási negatívumként éltem meg, úgyhogy átérzem Claudio helyzetét. Ráfizetett a sikereire” – tette hozzá a portugál tréner.

Az olasz Claudio Ranieri 2015 nyarán vette át a Leicester City irányítását, amellyel tavaly tavasszal bajnok lett, erre a szezon előtt ötezerszeres szorzóval lehetett fogadni Nagy-Britanniában. Csapata a Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntőbe jutott, és ott csak 2-1-re veszítette el az első mérkőzést szerdán a Sevilla otthonában, tehát maradt esélye a továbblépésre.

Ezzel szemben a Premier League-ben rendkívül gyengén szerepel az együttes, az elmúlt öt meccsén kikapott, és csak egy pont választja el a kieső zónától. A thaiföldi tulajdonosok egy hete még rendíthetetlen támogatásukról biztosították a trénert, akit a nemzetközi szövetség (FIFA) az év legjobbjának választott.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ranieri harmincéves háborúja
A hatvanöt éves olasz szakember harmincéves edzői pályafutása alatt tizenhat csapatot irányított és hét trófeát nyert. Ezzel kétség kívül nem ő a legeredményesebb futballtréner a világon, de hogy beírta magát a labdarúgás történetébe, az biztos.
Külföldi futball
Khedira BL-győzelemről, Ranieri derekas küzdésről beszélt
Kétgólos portói győzelme után gyakorlatilag a legjobb nyolc között érezheti magát a Juventus a labdarúgó Bajnokok Ligájában, míg az angol bajnok Leicester City Jamie Vardy góljának köszönhetően "meccsben maradt" a Sevilla elleni párharcban.
Bajnokok Ligája
Sevilla-előny, Leicester-remény
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első mérkőzésén az Európa-liga "örökös bajnoka", a Sevilla fogadta hazai pályán a Premier League 2015/2016-os szezonjának "csodagyerekét", a Leicester City csapatát.
Bajnokok Ligája
Leonardo Ulloa nem kíván többet a Leicesterben futballozni
Az előző szezonban meglepetésre bajnokságot nyerő Leicester City labdarúgócsapata az idei kiírásban igencsak gyengélkedik, a csapat körüli hangulatot pedig tovább rontja, hogy az együttes argentin csatára – elmondása szerint – becsapva érzi magát, így szíve szerint elhagyná a klubot.
Külföldi futball
Itt a Leicester, hol a Leicester
A Leicester a 2015/2016-os szezonban a futballtörténelem egyik legnagyobb meglepetését szerezte, de most pedig még nagyobb csodának tűnik a bravúr.
Külföldi futball
A Leicesternek a BL az új PL
A labdarúgó Bajnokok Ligájában is elképesztően jól teljesít eddig a Premier League előző szezonjának bajnoka.
Bajnokok Ligája