Musorujsag
Élő Eredmények

A Williams is bemutatta új autóját!

Williams
A grove-iak múlt pénteken már közzétettek néhány számítógépes grafikát az FW40-esről, annak valódi leleplezésére viszont a mai napig kellett várni.
Williams FW40 (Kép: Williams) Williams FW40 (Kép: Williams)

 

Az első grafikák ismertetésével a Williams törte meg a csendet, korábban ugyanis egyik csapat sem közölt még hivatalos képeket egy újgenerációs autóról, az viszont már akkor egyértelmű volt, hogy nem teljes pompájában csodálhatjuk meg az FW40-est.

A mai napon azonban megcsodálhattuk a „jubileumi” versenygépet (a Williams az F1-es istálló fennállásának 40. évét ünnepli, erre utal például az autó elnevezése is). Noha az autó nagyban hasonlít a számítógépes grafikákon látott „önmagára”, azért vannak szembetűnőbb változások ahhoz képest (várható volt, hogy a csapat nem fedi fel lapjait az ellenfelek előtt).

Williams FW40 (Kép: Williams) Williams FW40 (Kép: Williams)

Az egyik a cápauszony: ez a grafikákon még nem szerepelt, most viszont már látható, hogy a Williams is emellett tette le a voksát. Az oldaldobozok és a légbeömlők is sokkal kidolgozottabbak, mint a pénteken látott grafikákon, a többi terület viszont nagyban hasonlít a már látotthoz. 

Azzal, hogy a Williams is leleplezte 2017-es autóját, már csak három csapat maradt „adós” leleplezésével, a Red Bull, a Toro Rosso és a Haas. Ezen istállók mind a holnapi napon ismertetik autójukat (igaz, a Haas már tervez egy bejáratást, kémfotókat tehát talán látunk a gépükről), a zsúfolt vasárnapi program után tehát teljessé válik az idei bajnokság mezőnye.

Másnap aztán a tesztelés is kezdetét veszi. A ma bemutatott FW40-est először Felipe Massa viszi majd pályára, kedden pedig a csapat 18 éves reménysége, Lance Stroll is teljesíti vele az első köröket. Szerdán aztán ismét a brazil jön, az első tesztsorozat utolsó napja pedig értelemszerűen a kanadaié.

Williams FW40 (Kép: Williams) Williams FW40 (Kép: Williams)

További tartalmak