Musorujsag
Élő Eredmények

Három pontot ért az MTK-nak Kanta szabadrúgása

MTI/m4sport
Az MTK rendkívül fordulatos és izgalmas mérkőzésen 3-2-re nyert a Diósgyőr vendégeként Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában, szombaton.

A kék-fehérek sorozatban hét nyeretlenül megvívott találkozót követően – ezt megelőzően legutóbb október 22-én a Gyirmót ellen nyert a gárda – gyűjtötték be a három pontot. Tamási Zsolt együttese ezzel megelőzte a Diósgyőrt, s elmozdult a kiesést jelentő utolsó előtti helyről.

A Diósgyőr rögtön magához ragadta a kezdeményezést, az MTK azonban villámgyorsan, szinte már első támadásából megszerezte a vezetést. Eltartott néhány percig, amíg a vendéglátók kiheverték a sokkot, s ha öngóllal is, viszonylag hamar érkezett az egyenlítés. A három pont mindkét gárda számára rendkívül fontos volt, ennek megfelelően a csapatok kifejezetten támadófutballt játszottak. Az első félidőben – melynek végén a Diósgyőr szép fejesgóllal megszerezte a vezetést – a DVTK négyszer, az MTK pedig ötször találta el a kaput.

A második játékrész elejét a fővárosiak ugyanúgy kezdték, mint az elsőt, azaz egy gyors góllal, ezt követően pedig mindkét oldalon akadtak lehetőségek. A 72. percben jött az újabb fordulat, Kanta József tökéletes szabadrúgásával már a kék-fehéreknél volt az előny.

A hajrában ugyan megvoltak a Diósgyőr lehetőségei, de az eredmény már nem változott.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Diósgyőri VTK-MTK Budapest 2-3 (2-1)
Mezőkövesd, 1646 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Ramos (17., öngól), Fülöp (42.), illetve Gera D. (7.), Kolomojec (53.), Kanta J. (72.)
sárga lap: Dausvili (51.), Lipták (61.), illetve Kanta J. (45+2.), Vadnai (68.), Baki (89.)

Diósgyőri VTK:
Antal – Nagy T., Jagodinskis, Lipták, Tamás – Vela, Dausvili (Novothny, 76.), Villar (Busai, 60.), Elek, Fülöp (Makrai, 76.) – Szarka

MTK Budapest:
Petkovic – Baki, Poór, Vass Á., Vadnai – Kolomojec (Martínez, 89.), Vogyicska (Borbély, 65.), Katona, Ramos – Kanta J. – Gera D. (Nikházi, 65.)

További tartalmak