Musorujsag
Élő Eredmények

Kémfotón a 2017-es Haas (kép)

Twitter
A vártnál hamarabb megcsodálhatjuk a Haas-istálló második Forma–1-es autóját, amit a csapat filmes napján sikerült lencsevégre kapni, néhány kép pedig felkerült az internetre.
Haas logó (Fotó: Rierola / XPB Images) Haas logó (Fotó: Rierola / XPB Images)

Az amerikai istálló vasárnap délután (a tervek szerint 15 órakor) mutatja be versenygépét, egy filmes nap keretén belül azonban már megejtették annak bejáratását, és ahogyan az sejthető volt, pár kémfotó már fel is került róla az internetre.

A képek tanúsága szerint pedig a Haas változtatott az előző évben használt fényezésen, és a riválisok többségéhez hasonlóan felszerelte autójára a cápauszonyt (ezt eddig csak a Mercedes mellőzte, de ők is le szeretnék tesztelni), az orrkiképzésnél pedig a „hüvelykujjra” tette voksát.

Az autót Romain Grosjean vitte pályára, aki idén új csapattársat kap majd Kevin Magnussen személyében. A dán pilóta Esteban Gutiérrezt váltja, aki a tavalyi szezonban – a vezetőség elmondása szerint – „nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket”, hiszen világbajnoki pont nélkül zárta az évet, míg Grosjean összesen 28 egységet szerzett.

Az autótól (amit holnap, a hivatalos bemutatót követően több szögből is megcsodálhatunk, és az apróbb részleteket is megfigyelhetjük majd rajta) idén is hasonló teljesítményt várnak, vagyis többször oda szeretnének érni a legjobb 10 közé. Az istálló régóta készül már a változásokra: tavaly állítólag az elsők között álltak át az új szabályok szerint készülő 2017-es gép fejlesztésére.

További tartalmak