Musorujsag
Élő Eredmények

A csattanó zárásként: Új külsővel mutatták be a Toro Rossót (exkluzív képekkel)

Toro Rosso
Utolsó csapatként Barcelonában a Toro Rosso is bemutatta idei versenyautóját – valamint megújult festését.
A Toro Rosso STR12-es (Fotó: Boxutca/Száva-Nagy Zsolt) A Toro Rosso STR12-es (Fotó: Boxutca)

A faenzai kiscsapatnak az eredetileg tervezetthez képest másfél órával el kellett csúsztatnia az STR12-es bemutatóját, mivel riválisuk, a McLaren filmes napra bérelte ki a helyszínül szolgáló barcelonai versenypályát. Este 18 órakor aztán már övék volt a főszerep a boxutcában, ahol le is hullt a lepel Carlos Sainz és Danyiil Kvjat új munkaeszközéről.

Egy ideje pletykálták már, hogy a Toro Rosso 2017-ben változtat autója külsején, s elszakad az elmúlt tíz évben használt, hagyományos sötétkék fényezésétől. Nos, kiderült, volt alapja a híreknek: az új STR12-es a Ligier-re és a Prost-ra emlékeztető színárnyalattal, kékben és ezüstben (persze némi vörössel bolondítva) pompázva mutatkozott be a Barcelonában megjelent újságírók, köztük a Boxutca tudósítója előtt.

Az új autó egyik legszembeöltőbb újdonsága a festésen túl az orrkúpja. A Mercedesen kívül csak a faenzaiak mondtak le a nyúlványos megoldásról, s álltak elő egy nagyon elegáns egységes orral.  Első szárnyukat ráadásul egy rendkívül kis felületen tartja a rá erősített két pillér.

Az új Toro Rossón is látható a többek által alkalmazott osztott légbeömlő, valamint a Renault-éhoz és a Haaséhoz hasonló hajlított élű cápauszony. Az új versenygép festését és formáját tekintve is alighanem a mezőny egyik legszebbje.

Az új Toro Rosso (Fotó: Red Bull Az új Toro Rosso (Fotó: Red Bull

Egy éve a Toro Rosso a konstruktőri 5. hely megszerzését tűzte ki célul, ám be kellett látnia, hogy egy egyéves motorral ez annak ellenére túl optimista elvárás volt, hogy talán még sosem volt olyan jó karosszériájuk, mint az utóbbi két évben. Helmut Marko nemrég kijelentette, idén lát lehetőséget arra, hogy két helyet előrelépve elérjék ezt a célt.

A Renault új erőforrása mellett ebben két versenyzőjük lehet segítségükre. Az alapvetően utánpótlás-neveléssel foglalkozó csapat fennállása óta még sosem volt olyan helyzetben, mint 2017-ben: egyik versenyzője három-, másik pedig már négyszezonnyi F1-es tapasztalattal rendelkezik, azaz többel, mint bármelyik korábbi párosuk. Ráadásul már bizonyították, a tehetségnek sincsenek híján.

Mindez ugyanakkor azt is jelenti, hogy mind Carlos Sainznak, mind Danyiil Kvjatnak úgy kell készülnie, talán ez lesz az utolsó idénye Faenzában. Mindketten szívesen lépnének tovább – a spanyol esetében ez főleg a Red Bullon, az oroszéban viszont az egyéni teljesítményen fog múlni.

A Toro Rosso két versenyzője, Carlos Sainz és Danyiil Kvjat (Fotó: Boxutca/Száva-Nagy Zsolt) A Toro Rosso két versenyzője, Carlos Sainz és Danyiil Kvjat (Fotó: Boxutca/Száva-Nagy Zsolt)

A Toro Rosso új autója a héten filmes napon már teljesítette első kilométereit. Akkor ERS-problémák hátráltatták a csapatot. Hétfőn kiderül, sikerült-e megoldást találniuk.

Az autóbemutatók sűrű hete ezzel véget ért, ám a cirkusz a következő héten még nagyobb tempóval száguld tovább: Barcelonában kezdetét veszi a két teszthét, s a tíz csapatnak ennek nyolc napjába kell belesűrítenie az ausztráliai felkészülést.

KÉPGALÉRIA:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] =>  A Toro Rosso STR12-es (Fotó: Boxutca)
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2017/02/16996709_1428800220495072_396808341_n-1.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak