Musorujsag
Élő Eredmények

Fa Nándor: "Nem fogadtam volna rá, hogy túlélem"

hajozas.hu/m4sport.hu
Fa Nándor a természet jeleiből olvasott földkerülő útja során, és nem mindennapi kérdésekre kereste a választ.

„Soha nem akartam hős lenni, nem is érzem magam annak. De a szavak kevesek ahhoz, hogy visszaadjam a valóságot. A hideget, a vizet, a félelmet. Nem vagyok félős, de bizony voltak olyan pillanatok, amikor nem fogadtam volna a következő 20 percre, hogy túlélem. De valamiért a Teremtő azt akarta, most itt legyek veletek” – kezdte Fa Nándor beszámolóját a hajozas.hu oldalon megjelent írásban.

Fa Nándor az égieknek is köszöntet mondott. Fa Nándor az égieknek is köszönetet mondott.

A magyar vitorlás 93 nap 22 óra 52 perc és 9 másodperc alatt vitorlázta körbe a bolygót, és végzett a nyolcadik helyen a Vendée Globe földkerülő versenyen, amelyen 24.500 mérföldet tett meg. A visszavonulását két és fél hete bejelentő Fa Nándor felidézte azokat a pillanatokat is, amikor életveszélyben volt.

„A Vizcayai-öbölben borzalmas körülmények között vitorláztam. Nem éreztem semmit, már csak az életemért tudtam küzdeni. Mentem egy sebességrekordot is, de rettenetes volt: ordított a szél, hordta a havat a képembe, és nem fogadtam volna rá, hogy túlélem” – emlékezett vissza halálközeli élményére.

Fa Nándor elárulta azt is, útja során a természet jeleiből próbált meg olvasni, és olyan kérdésekre is kereste a választ, amelyekre „a szárazföldön általában, a mindennapok során nem szoktuk”.

A teljes beszámoló ide kattintva olvasható el.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Fa Nándorra öt hétig folyamatosan zúdultak a hullámok
Fa Nándor szerint a fegyelmezett versenyzésnek és a jó időjárási taktikának köszönhető, hogy 100 napon belül, és a várakozásait messze felülmúló nyolcadik helyen ért célba a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen.
Vitorlázás
Fa Nándor visszavonul
Fa Nándor a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásverseny teljesítése után két nappal, pénteken bejelentette visszavonulását.
Vitorlázás
Példát lehet venni Fa Nándorról
Fa Nándor 93 nap után, <a href="https://telesport.cms.mtv.hu/2017/02/08/celba-ert-fa-nandor/" title="Célba ért Fa Nándor!">szerdán reggel kötött ki Franciaországban</a>, miután teljesítette a Vendée Globe földkerülő-versenyt. Az M1 vendége volt a Magyar Vitorlás Szövetség szóvivője, Ruják István, aki elmondta, Fa Nándor hajója teljesen magyar készítésű, amire az egész mezőny rácsodálkozott, mert kevés országban tudnak ilyen minőségű vitorlást építeni. A szóvivő beszélt a hajót készítő szakemberekről, de hozzátette, Fa Nándor életműve ihlette a Spirit of Hungaryt, majd elmondta azt is, miért ezt a nevet kapta a vitorlás. Ruják szót ejtett arról a fantasztikus munkáról, melyet Fa Nándor véghez vitt a több mint három hónapig tartó verseny alatt, kezdve attól, hogy mindössze 3-4- órát aludt minden nap, egészen addig, hogy pszichésen mennyire megviseli az embert ha ilyen hosszú időn keresztül egyedül van.
Vitorlázás