Musorujsag
Élő Eredmények

Fradi vs Győr - összecsap a két legjobb

m4sport.hu
A K&H női kézilabda liga rangadójára kerül sor szerdán, a Ferencváros fogadja hazai pályán a címvédő Győr együttesét. A találkozóra mindkét együttes kiemelten készül, hiszen a rájátszás nélküli bajnokságban minden egyes pontnak óriási jelentősége van, emellett Magyarország két legjobb csapatának összecsapása, igazi presztízsmérkőzés. Az M4 Sport mindkét csapat felkészülésébe bepillantott, és többek közt Ambros Martín, Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita is beszélt a szerdai meccsről.

A Győr címvédőként 30 ponttal vezeti az első osztályú női kézilabda bajnokságot, és olyan előnyre tett szert az őt üldöző Érd és Ferencváros előtt, hogy a bajnoki címet elég nehéz lesz elbitorolni tőlük. A Fradinak ráadásul duplán fontos a győzelem, nem csak a Győrhöz szeretnének közelebb kerülni, de az októberben Érden elvesztett mérkőzés miatt csak a dobogó harmadik fokán telelt, egy ponttal lemaradva az ezüstérmet jelentő második helyről. A Ferencváros és a Győr is két BL-mérkőzés között játssza le a magyar bajnokság rangadóját, mindkét csapat BL-győzelemmel hangolt a derbire. A szeptemberi összecsapáson sima, 28-19-es győri győzelem született, most azonban egy izgalmasabb találkozóra van kilátás.

Ambros Martín a győriek vezetőedzője különlegesen nehéz mérkőzésre számít, Yvette Broch pedig az M4 Sportnak adott interjújában is hangsúlyozta: kiemelten fontos számukra a találkozó. A kisalföldiek szélsője, Hársfalvi Júlia is úgy gondolja, a Fradi jó formában van, de nyomás nehezedik rájuk a lemaradás miatt.

A 2016 nyaráig győri irányító, Kovacsics Anikó szerint ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint a kora őszi volt, és a hazai pálya miatt nagyobb sanszuk van egy jó teljesítményt nyújtani. A fővárosi zöld-fehérek csapatkapitánya, Szucsánszki Zita is a hazai szurkolókat emelte ki, úgy gondolja a világ legjobb csapata ellen kell remekül játszaniuk szerdán.

A mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti szerdán 16:55-től.

További tartalmak