Musorujsag
Élő Eredmények

"Hírzárlat" a Ferrarinál

Motorsport
Új év, új szemléletmód a Ferrarinál – avagy hétfőn hiába várjuk, hogy Sebastian Vettel részletesen beszámoljon első SF70-H-val kapcsolatos élményeiről…
Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com) Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com)

Úgy tűnik, a Scuderia nagyon eltökélt. A csapatot sok támadás érte 2016-ban a hangzatos, végül azonban mégsem teljesített ígéreteik kapcsán, és Sergio Marchionne elnök emiatt most csupán egy dolgot ígért meg: hogy idén nem tesznek ígéreteket.

Ezen alapvetéshez egyelőre szigorúan tartja is magát a csapata. Eddig nagyon hatékonyan bujkáltak a nyilvánosság elől: a tél folyamán gyakorlatilag némaságot fogadtak, sem a versenyzőik, sem a csapat vezetői nemigen nyilatkoztak. A bemutatójuk is a csönddel volt beszédes. Miközben tavaly technikusaik még az új autón történt változásokat is részletesen bemutatták, idén csak egy rövid videót tettek közzé az új versenygépükről, melyet karba tett kézzel álltak körül a csapattagok, némán, rezzenéstelen arccal, mintha azt üzennék: ezúttal beszéljen helyettünk az autónk!

Maurizio Arrivabene (Fotó: xpbimages.com) Maurizio Arrivabene (Fotó: xpbimages.com)

Ráadásul azt is tétlenül hagyták, hogy a velük egy napon bemutatót tartó McLaren egyszerűen ellopja tőlük a show-t. Talán még örültek is annak, hogy helyettük ezúttal Wokingra irányult a reflektorfény.

Az olasz Motorsport beszámolója szerint ezen a téren a hétfőn elkezdődött tesztek sem hoznak jelentős változást: az első és a második napon sem Sebastian Vettel, sem Kimi Räikkönen nem áll a média rendelkezésére, így ha az első benyomásaikra leszünk kíváncsiak, kizárólag a csapat által közzétett közleményekre hagyatkozhatunk…

Nyilvánvalóan tudatos stratégiáról van szó, melyet alighanem Marchionne választott. És bár a 2016-os csalódás indokolja ezt a fajta szerénységet, azon már lehet vitatkozni, valóban a kíváncsi és reménykedő szurkolóktól való teljes elzárkózás számít-e a helyes válasznak a korábbi „nagyotmondás” problémájára… Akárhogy is, ha az új vörös paripa kellően gyors lesz, kárpótolhatják a tifosit.

Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com) Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com)

Azt azért érdemes megjegyezni, nem a Scuderia az egyetlen csapat, amelyik igyekszik minimálisra szorítani a róla megjelenő információkat. A Mercedes két versenyzője sem áll majd korlátlanul a média rendelkezésére, míg a McLarennél Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne csak az első két napon beszélget a sajtóval.

További tartalmak