Musorujsag
Élő Eredmények

Több órás szünetre kényszerül a McLaren

Autosport
Nem indult jól a teszthét a McLaren és a Honda számára. Problémák vannak a motorral, melyek miatt várhatóan órákat vesztenek.
Fernando Alonso (Fotó: xpbimages.com) Fernando Alonso (Fotó: xpbimages.com)

A wokingiaknál hétfőn Fernando Alonso állt munkába az MCL32-es modellel, mely vasárnap egy filmes napon már teljesítette első 100 kilométerét. A spanyol már az első percekben a pályára hajtott egy installációs körre, ám autója ezt követően elbújt a garázs rejtekében.

Mind kiderült, az erőforrással adódtak gondok. A csapat beszámolója szerint az olajrendszerben lépett fel hiba, s miután ennek megoldásához teljesen szét kell szedniük az autót, várhatóan pár óráig biztosan nem látjuk viszont a pályán Alonsót. „A nehéz hozzáférhetőség miatt több órát vesz igénybe a megoldás” – mondták a McLarennél.

A Honda a tél folyamán teljesen újratervezte erőforrását, melytől nagy előrelépést vár. A hírek szerint a turbinát és a kompresszort is új helyre, a Mercedeshez hasonlóan a motor elé és mögé helyezték, miközben a belső égésű motor égésterét és gyújtási mechanizmusát is megváltoztatták.

A javítási munkálatok becslések szerint 4-5 órát vehetnek igénybe, ám terveik szerint még a mai napon folytatni fogják a tesztelést.

További tartalmak