Musorujsag
Élő Eredmények

Gémesi Csanád: „Szeretnék érmet szerezni az Eb-n és a vb-n is”

m4sport.hu
Hétvégén Varsóban rendezték a kardvívók soron következő Világkupa-versenyét, ahol Gémesi Csanád egyéniben bronzérmet, míg a csapattal negyedik helyezést ért el. A világbajnoki harmadik kardozó az elődöntőben a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Árontól szenvedett vereséget, míg a kvartett az elődöntőben 45-43-ra maradt alul Romániával szemben, majd a bronzmérkőzésen 45-43-ra kapott ki Koreától. A gödöllői vívó a lengyelországi verseny tapasztalatairól, valamint a jövőbeli terveiről számolt be a Sportreggeliben.

A 30 éves kardozó úgy fogalmazott: „Közösen megyünk egy közös cél felé. Ez a közös cél a tokiói olimpia és az érem, a tokiói olimpiai érem”.

Az egyéniben 2014-ben Eb-harmadik, csapatban 2013-ban Eb-ezüstérmes, 2014-ben vb-bronzérmes vívó a mostani idényben már másodszor állhatott fel a dobogó harmadik fokára Lengyelországban azután, hogy december közepén, Cancúnban is elődöntős volt.

A varsói vk-n, amelyen az elődöntőben a későbbi ezüstérmes, kétszeres olimpiai bajnok csapattárstól, Szilágyi Árontól kapott ki, a főtáblán többek között három francia ellenfelet is sikerült legyőznie.

„Igyekeztem nagyon fegyelmezetten végrehajtani az akcióimat, és ezek be is jöttek. Nagyon nehéz a franciák ellen vívni, mert ők is fegyelmezettek, és tudnak váratlant húzni. Ezeket most szerencsére sikerült észrevenni, és nem belemenni a csapdájukba” – elevenítette fel a történteket.

Már eddig is sikeres az idénye, de mint mondta, ha összejön, amit tervez, hogy az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is érmet szerez – akár egyéniben is -, akkor mindenképpen a mostani lesz a legsikeresebb szezonja.

Gémesi társaitól eltérően viszonylag későn, 26 évesen került be a válogatottba. Megjegyezte: sokat küzdött ezért.

„Sokáig benn is tudtam maradni, de az előző idényben kikerültem, nem jöttek az eredmények, s volt egy sérülésem is. Ezt az idényt azzal a plusz motivációval kezdtem el, hogy visszakerüljek a csapatba” – mondta.

Arra a felvetésre, hogy jelenleg öten pályáznak a válogatott négy helyére, úgy reagált, kimaradni nem jó – ezt már tapasztalta -, de a versenyhelyzet és a visszakerülés vágya plusz motivációt jelent.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Negyedikek a magyar kardozók
A negyedik helyen végzett a magyar férfi kardválogatott a lengyelországi világkupaversenyen, Varsóban.
Vívás
Gyulai Miklós: A sportág kibújhat az esernyő alól
Március 3. és 5. között Belgrádban rendezik a Fedettpályás Atlétikai Európa-bajnokságot, ahol hazánkat tizenöt atléta képviseli majd, köztük éremesélyesként többek között Márton Anita és Baji Balázs is. Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke a Sportreggeliben latolgatta a magyar küldöttség esélyeit, és beszámolt a felkészülés állomásairól is. A viadalt élőben kísérhetnek majd figyelemmel az M4 Sporton és az m4spport.hu-n.
Atlétika
Németh Szilárd szerint a sport teremtheti meg a békét a Kárpát-medencében
„Egy szőnyegen – egy nyelven - Együtt a magyar birkózásért!” Ez a szlogenje annak az együttműködésnek, amit múlt hét pénteken jelentett be a Magyar Birkózó Szövetség. A program célja, hogy a határon túli magyar versenyzők is indulhassanak az országos bajnokságon, amit már a hétvégi kötöttfogású ob-n meg is tehetnek. Korábban hasonlóra csak az asztaliteniszezőknél volt példa. A március 4-én megrendezésre kerülő tornáról, valamint a Kozma István Birkózó Akadémia tevékenységi köréről a szövetség elnök, Németh Szilárd beszélt a Sportreggeliben.
Birkózás
Natalia Taraszova: ”Nem értük még el a határainkat”
A júliusi, hazai rendezésű világbajnokságra készül a magyar szinkronúszó-válogatott, ahová eddig közel 180 versenyző nevezett a különböző versenyszámokra. A nemzeti csapat négyszeres Európa-bajnok szövetségi kapitánya, a szakmai munkát 2015 óta irányító Natalia Tarasova és a válogatott tagja, az év magyar szinkronúszójának háromszor is megválasztott Kiss Szofi a magyar esélyekről és a felkészülés jelenlegi fázisáról adott tájékoztatást a Sportreggeliben,
Szinkronúszás