Musorujsag
Élő Eredmények

Bízik a sikeres Eb-szereplésben a sportlövők kapitánya

MTI
A szövetségi kapitány hat-nyolc érmet, köztük aranyat is vár a magyar sportlövő válogatottól a jövő szerdán kezdődő, maribori légfegyveres Európa-bajnokságon.

Győrik Csaba, a magyar szövetség (MSSZ) szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a tavalyi, győri Eb-n nyújtott teljesítményt – amikor 13 érmet szereztek a magyarok – nem lehet elvárni, mivel az egy kiugróan jól sikerült szereplés volt. Ugyanakkor hozzátette, ezúttal is jó eredményekben bízik, név szerint a junior Major Veronikát (pisztoly, futócél) és Péni Istvánt (puska), a felnőttek közül Sidi Pétert (puska) és Sike Józsefet (futócél) említette, mint akik dobogóra esélyesek.

Mellettük a kapitány a felnőtt férfi futócéllövő-csapatot és a junior férfi puskás triót emelte ki. Egyben emlékeztetett rá, hogy a junioroknál pisztolyban és puskában is a magyar duó a vegyespáros címvédője, a versenyszám Tokióban már az olimpián is bemutatkozik.

A sajtóeseményen az ifjúsági olimpiai bajnok, Rióban 12. és 13. helyet szerzett Péni István a nyári játékokat nagy élménynek nevezte, melyen utólag már az eredményekkel is elégedett. Brazíliában állítása szerint rengeteg tapasztalatot szerzett, s azóta érettebben versenyez. Az utolsó éves junior úgy érzi, a fináléba kerülés nem lehet kérdés számára Mariborban, ő győzni szeretne, s az alapversenyben megdönteni saját, 630,8 körös korosztályos Európa-csúcsát.

Sinka László főtitkár kiemelte, hogy a szlovéniai kontinensviadalon nemcsak a versenyzők teljesítményét figyelik majd, hanem a szervezők munkáját is, mivel jövőre ismét Magyarországon, Budapesten tartják majd a 10 méteres Eb-t. Mint mondta, kíváncsiak rá, hogy a szlovénok milyen újdonságokkal készülnek a tavalyi, győri Eb-hez képest.

A sportvezető arról is beszélt, hogy már megkezdődött az új olimpiai ciklus, s a mostani Eb az első állomása ennek az időszaknak. Mint mondta, a szövetség azért akart teljes csapatot szerepeltetni Mariborban, hogy minél többen megméressék magukat egy nagy versenyen.

A sajtótájékoztatón az olimpiával kapcsolatos változtatások is szóba kerültek. Győrik Csaba jelezte, hogy a nemzetközi szövetség végrehajtó bizottsága arról döntött, hogy Tokióban már nem lesz programban a férfi dupla trap, a férfi kisöbű szabadpuska fekvő és a férfi szabadpisztoly, s helyettük pisztolyban, puskában és trapban vegyespáros számokat rendeznek. A szakvezető megjegyezte, hogy a döntést a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak még jóvá kell hagynia, ám a korábbi tapasztaltok alapján ez szinte csak formalitásnak tekinthető.

További tartalmak