Musorujsag
Élő Eredmények

Erdei Zsolt: Bolondok napján, bolond szövetségnek, bolond elnököt választunk

m4sport.hu | Szerző: Riskó Márton
Ha minden a tervek szerint alakul, április 1-jén már Erdei "Madár" Zsolt lesz a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöke. Sikerült ugyanis elég aláírást összegyűjteni ahhoz, hogy az aznapi közgyűlés napirendi pontjai között szerepeljen a tisztújítás.

A jelenlegi elnök, Csötönyi Sándor helyére kerülhet Madár. Az amatőrként és profiként is világbajnoki címet szerzett ökölvívó  – aki január közepén portálunknak nyilatkozott először törekvéseiről – az m4sport.hu kérdésére kedden azt mondta, nem tud arról, hogy más jelölt is lenne a posztra.

„Április 1-én, a bolondok napján a bolondok szövetsége bolond elnököt választ. Sok víz lefolyhat még addig a Dunán, de úgy érzem, nagy a támogatottságom. Tudtommal nincs más jelölt az elnöki tisztségre” – mondta Erdei, aki elsősorban az edzőkkel egyeztet a közgyűlés előtt, hiszen a szakmától vár segítséget a változtatásokhoz.

Erdei Zsolt (balra) és Balzsay Károly együtt tesznek a sportágért. Fotó: MTI/Földi Imre Erdei Zsolt (balra) és Balzsay Károly együtt tesznek a sportágért. Fotó: MTI/Földi Imre

Az elnökaspiráns szerint mindenképpen rendet kell tenni a szövetségben, de az elnökség megválasztása nem az ő feladata. „Biztosan lesznek változások. Az új elnökségről a közgyűlés dönt, de ha engem választanak meg elnöknek, lesznek javaslataim arra vonatkozólag, hogy kik legyenek tagjai a vezetésnek.”

Madár folyamatosan tárgyal Csötönyi Sándorral, a MÖSZ jelenlegi elnökével, aki – amint az m4sport.hu elsőként megírta – tiszteletbeli elnökként maradhat a szervezetnél.

Erdei továbbra is úgy gondolja, hogy társadalmi munkában vezetné a szövetséget, a jelenlegi alapszabály másra nem is ad lehetőséget. Ha megválasztják elnöknek, át kell gondolnia az életét, hiszen rengeteg elfoglaltsága van. Az általa alapított Madárfészek Ökölvívó Akadémián edzi a fiatalokat, az M4 Sporton futó CHI küzdősport-magazint vezeti, nem beszélve a különféle meghívásokról. „Reggeltől estig megyek, próbálok minden téren helytállni. Ha megválasztanak elnöknek, nyilvánvalóan szelektálnom kell.”

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Balzsay Károly: új korszak jön el a magyar ökölvívásban
A magyar amatőr ökölvívás jövője érdekében szükség van a változásra. Arról, hogy a sportág szereplői is ezt szeretnék,a debreceni Bocskai István nemzetközi emlékversenyen helyszíni tudósítónknak köszönhetően mi magunk is meggyőződhettünk. ifjabb Balzsay Károly szövetségi kapitány az m4sport.hu-nak adott exkluzív nyilatkozatában beszélt a részletekről.
Ökölvívás