Musorujsag
Élő Eredmények

Vadócz Krisztián: „Ha az ember egy bajnokságért küzd, többet nem is kívánhat”

M4 Sport
Tizenkettedik külföldi klubjában szerepel a 40-szeres válogatott labdarúgó, Vadócz Krisztián, a világjáró játékos - skype-kapcsolás segítségével - a Sportreggeliben beszélt a hongkongi körülményekről, élményeiről, a válogatott meghívóról (illetve annak hiányáról), valamint természetesen nevelőegyesülete, a Honvéd bajnoki esélyeiről.

Magyarország, Franciország, Skócia, Hollandia, Spanyolország, megint Hollandia, Dánia, India, Svájc, ismét Spanyolország, Ausztrália, újfent India, majd január óta Hongkong – így néz ki Vadócz Krisztián életútja az általa megjárt klubok tekintetében.

A középpályás januárban szerződött a hongkongi bajnokság 2. helyezett csapatához, a Kitchee SC-hez, ahol nem érték meglepetések, hiszen szerződéskötése előtt „körbeszimatolt” az ismerősök útján. „Azt kaptam, ahogy elmondták. Sajnos műfüves edzőpályák vannak, de legújabb generációsak, tehát elég jó minőségűek. A stadion is egy aranyos ékszerdoboz, elég jól el vagyunk látva” – számolt be a körülményekről Vadócz.

És hogy hova helyezhetnénk el a hongkongi bajnokság színvonalát? „Ha az ember egy bajnokságért küzdhet, akkor annál többet nem is kívánhat. Pont ezért is jöttem ide, rögtön az első, bemutatkozó meccsem egy kupadöntő volt, hál’ istennek meg is nyertünk. Az, hogy a bajnokságért küzdhetünk, az azt jelenti, hogy hétről-hétre kiélezett mérkőzéseket játszunk. Ezt a bajnokságot úgy tudom elhelyezni, hogy egy teljesen normális közép-európai bajnokságnak megfelelő a színvonala” – adta meg a választ a 40-szeres válogatott, aki Diego Forlán csapattársa is volt Indiában.

Mint minden profi sportolónak, Vadócznak is nagy megtiszteltetés, ha magára húzhatja a címeres mezt, ám ezt egy ideje már nem tehette meg. „A realitás azt mondja, hogy nem vagyok való jelenleg a magyar válogatottba, de hát azért úgy gondolom, hogy a nemzetközi futball visszajelzése mást mutat” – mondta, majd az Európa-bajnokságról beszélve hozzátette, jobban kellett volna játszania ahhoz, hogy ott legyen a kontinensviadalon.

Egykori Honvéd-játékosként természetesen figyelemmel követi nevelőegyesülete eredményeit is, és az időeltolódásnak hála lehetősége is van erre: helyi idő szerint 22.30-kor kezdődnek a magyar bajnokik. „Láttam a Loki elleni mérkőzést is, és a Vidi ellenit is meg tudom nézni, sajnos a ma esti Fradi elleni meccs nem fér bele” – fogalmazott Vadócz Krisztián.

A teljes beszélgetést a videóra kattintva nézheti meg.

További tartalmak