Musorujsag
Élő Eredmények

Eldőlt: ezt az amerikait honosítja a férfi kosárlabda-válogatott

m4sport.hu
Az m4sport.hu meg nem erősített információi szerint a Magyar Kosárlabda Szövetség (MKOSZ) honosítja az amerikai DeAndre Kane-t, az orosz Nyizsnyij Novgorod légiósát.

A szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott tervei között már régóta szerepel egy külföldi irányító honosítása. A hírről elsőként portálunk számolt be, most pedig úgy tudjuk, az előrehaladott tárgyalások eredményre vezettek, és megszületett a megállapodás.

Az m4sport.hu információi szerint az MKOSZ megegyezett DeAndre Kane-nel, az orosz Nyizsnyij Novgorod 27 éves légiósával.

DeAndre Kane, a Nizhny Novgorod amerikai irányítója. (Twitter) DeAndre Kane, a Nyizsnyij Novgorod amerikai irányítója. (Twitter)

A  pittsburghi születésű, 196 centis irányító/hátvéd az Iowa State egyetemén diplomázott, és bár jelentkezett a 2014-es NBA draftra, ott senki sem csapott le rá. A Los Angeles Lakers színeiben pályára lépett az NBA Summer League-ben, szerződést azonban végül az orosz Krasny Oktyabrral kötött.

Megfordult Belgiumban, majd 2015-ben az Atlanta Hawksnál tesztelt, azt követően pedig Németországban és Izraelben játszott, mielőtt tavaly a Nyizsnyij Novgorodhoz szerződött.

A hírt hivatalosan egyelőre nem erősítették meg.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 1999 után jutott ki ismét az Eb-re, ahol a csoportban Spanyolország, Horvátország, Csehország, Montenegró és Románia lesz az ellenfél Kolozsváron.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Felépülhet az Európa-bajnokságig a magyar válogatott erőcsatára
Nem kell megműteni a spanyol első osztályú Obradoiro magyar-amerikai kosárlabdázóját, a válogatott kerettagját, Rosco Allent, akinek néhány napja eltörött a sípcsontja - közölte a szövetségi kapitány. Sztojan Ivkovics az m4sport.hu-nak nyilatkozva elmondta, a válogatott szakmai stábja folyamatosan úton van, és figyeli a külföldön kosárlabdázó magyarokat.
Kosárlabda
Ivkovics már tárgyal az Eb-re kinézett amerikaival
Tervezés alatt áll a kosárlabda-válogatott felkészülési programja, és előrehaladott fázisba léptek a tárgyalások a honosításra váró amerikai irányítóval. Sztojan Ivkovics helyre tette Lóránt Péter nyilatkozatát is.
Kosárlabda
Ivkovic lemondott
A Szegeden elszenvedett vereség után lemondott Stojan Ivkovic, az NB I.-ben címvédő Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője.
Kosárlabda