Musorujsag
Élő Eredmények

"Csak kapkodtam a fejem" - Nikolicsot Dárdaira emlékezteti chicagói edzője

m4sport.hu
Nikolics Nemanját Dárdai Pálra emlékezteti Veljko Paunović, a Chicago Fire vezetőedzője.

A magyar válogatott csatár másfél hónapja tartózkodik az Egyesült Államokban, de elmondása szerint már eddig is sok mindent látott. „Itt egyik világból csöppensz a másikba. Megérkeztem Chicagóba, egy világvárosba, bekerültem a felhőkarcolók közé, a Downtown forgatagába, és csak kapkodtam a fejem. Aztán lementük Floridába edzőtáborozni, ahol meg nyugalommal, kényelemmel, paradicsomi körülményekkel találkoztam. Bevallom, mindkét világ lenyűgözött. Sok ember előítélettel van az Egyesült Államokkal szemben, én történetesen mindig is kiváncsi voltam Amerikára és eddig nem csalódtam, sőt. Mindenki kedves, segítőkész, valahogy az az érzése az embernek, hogy minden úgy épül fel, hogy könnyebben, jobban boldoguljunk.

A 29 éves futballista tisztában van azzal, hogy a Chicagóban nem fogják annyira kiszolgálni őt, mint a Legia Warszawában. „Csatár vagyok, aki az elmúlt időszakban szórta a gólokat, magasra tettem a lécet, és komolyak az elvárások velem szemben. De hát én is maximalista vagyok, nekem fáj a legjobban, ha nem rúgok gólt, ha nem adok gólpasszt, ha nem segítem megfeleően a társakat és a csapatot. Igen, eleinte nekem is hozzá kellett szoknom, hogy nem jön annyi labda, nem ugratnak ki olyan sokszor, mint a Legiában. Ettől függetlenül én beindulok és be is fogok indulni az üres területekre mindig. Itt nyilván nem lesz annyi helyzetem, mint volt Lengyelországban, ezért is kell folyamatosan koncentrálnom és ha adódik egy ziccer, nem hibázhatok.”

Nikolics szerint remek és motiváló társaságba került a csapatnál. „Sokan olyan elvetemült maximalisták mint én. Itt mindenki harcol a másikért, tényleg ‘megdöglünk’ a pályán. Floridában az egyik meccs délelőtt 11-kor volt, 30 fok, többen – velem az élen – a bemelegítésnél majd’ összehánytuk magunkat, de a kezdésre összekapartuk magunkat és mentünk, ahogy csak bírtunk. Az edzőnk is nyerő típusú ember, kicsit Dárdai Palira hasonlít. Például akkor is Pali jutott eszembe, amikor elkezdük a munkát februárban. Veljko mondta, őt nem érdekli, ki hogyan szólítja, csak az, tiszteljük egymást, higgyünk egymásban és dolgozzunk meg a sikerért. A válogatottnál anno Pali is jelezte, nem az számít, hogy valaki mesternek hívja, tegezi vagy magázza. Melózzunk, legyen meg a közös cél, ez a lényeg.”

A támadó a szezontól azt várja, hogy a Fire a rájátszásba jut. „A Chicago építkezik, hosszútávon nagy céljai vannak. Mindenki tudja, hogy egy ilyen folyamat nem megy egyik napról a másikra, ez volt a szakmai stáb első igazi átigazolási időszaka és előszezonja. Több kulcspozícióba is új játékos érkezett, de aki figyelte a felkészülést, látta, hogy egyre inkább összeértünk. A Toronto ellen sokszor látszott, mit akarunk játszani, visszaköszöntek az edzésen gyakorolt elemek. Szeretnénk a rájátszásba jutni, és otthon látványos támadófocit hozni.”

A Chicago Fire szombaton a Columbus Crew vendégeként kezdi meg az észak-amerikai liga (MLS) küzdelmeit. „Becsületesen felkészültünk az ellenfélből, tisztában vagyunk vele, hogy egy kellemetlen, harcos csapat vár ránk, amelyikben ott a minőség is. Valljuk be, az elmúlt évek ismeretében nem a Chicago Fire ennek a párharcnak a favoritja. De elszántak és magabiztosak vagyunk, győzni szeretnénk” – nyilatkozta Nikolics, aki időközben beköltözött új lakásába, ami a belvárosban, a tó partjánál található.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nikolics újra betalált - nyert a Chicago
Nikolics Nemanja amerikai csapata, a Chicago Fire felkészülési mérkőzést játszott szerdán a Montréal Impact ellen, melyet simán, 4-1-re megnyert. A magyar támadó góllal és egy érdekes "gólpasszal" is hozzájárult csapata sikeréhez.
Külföldi futball
Nikolics a meg nem adott góljáról kérdezi követőit
Nikolics Nemanja egy gólpasszal járult hozzá a Chicago Fire Philadelphia Union elleni 1-0-s győzelméhez. A magyar válogatott támadó a mérkőzésen egy gólt is szerzett, amit azonban a bíró les miatt nem adott meg.
Külföldi futball